Skip to main content
Videnscenter for Psykotraumatologi

Ask Elklit i Station 2 omkring hjemmerøveri

Professor Ask Elklit blev i går interviewet i Station 2 på TV2 omkring hjemmerøveri og de psykologiske aspekter ved efterspillet af hjemmerøveriet.

I går, torsdag d. 29. oktober, blev Professor Ask Elklit fra Videnscenter for Psykotraumatologi interviewet live i programmet Station 2 på TV2 omkring hjemmerøverier og de psykologiske aspekter ved efterspillet af et hjemmerøveri.Her kommenterer han på den bog som Jørgen Holmgård har skrevet omkring sine personlig oplevelser med hjemmerøveri ned i bogen "Hjemmerøveri". I denne bog har han nedskrevet mange detaljer omkring selve røveriet og har forsøgt at dykke ned i røvernes baggrund for at prøve at forstå, hvorfor det skete for netop ham.Ask Elklit forklarer i forlængelse heraf om traumatiserede ofres behov for at søge sammenhæng og mening med begivenhed, der er vanskelig er forstå og begribe som f.eks. et hjemmerøveri. Derfor giver det god mening, at Jørgen er ved at samle alle brikkerne til et stort puslespil, der forhåbentligt giver ham en sammenhæng i forløbet og mening.Ask kom også med en vigtig pointe omkring vigtigheden af at få delt oplevelsen med nogen, hvilket Jørgen heldigvis har fået gjort. Hvis man holder det for sig selv, kan man ifølge Ask risikere en masse psykiske og fysiske symptomer - f.eks. at oplevelsen begynder at køre i hoved som en ubehagelig film, at være meget på vagt og at man udvikler nærmest tvangspræget sikkerhedsadfærd. Derudover er der risiko for angst, depressive symptomer, somatiske symptomer (som at have ondt i kroppen uden forklaring) og misbrug.

Hvis du har et TV2 Play abonnement kan du finde Station 2 programmet "Hjemmerøveri" fra d. 29. oktober ellers kan du se et lille klip fra det her.

Redaktionen afsluttet: 30.10.2015