Skip to main content
Videnscenter for Psykotraumatologi

Professor Ask Elklit og professor Grete Dyb i P1 Morgen

Er Danmark rustet til at håndtere en potentiel terrorhandling eller katastrofe? Professor Ask Elklit, og den norske professor Grete Dyb, udtalte sig i lørdags til P1 Morgen, hvor lige præcis dette spørgsmål kom op at vende.

Lørdag morgen d. 3/6 2017 udtalte Videnscenterets professor Ask Elklit, og den norske professor Grete Dyb, sig i radioprogrammet P1 Morgen, om traumer og indsatsen ved terror og katastrofer.

Grete Dyb, som til daglig er forskningsleder hos Nasjonalt Kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS), gæstede Danmark i forbindelse med den 15. ESTSS-konference, som Videnscenteret og SDU havde æren af at være vært for i år.
Grete Dyb beskæftiger sig primært med børn og unge og dertil seksuelle overgreb, deres psykiske reaktioner efter traumatiske hændelser, samt posttraumatiske stressreaktioner. Hun har desuden beskæftiget sig med de overlevende fra massakren på Utøya, som fandt sted i 2011.

Grete Dyb udtalte sig til P1 Morgen om den forfærdelige hændelse på Utøya og de unge overlevendes reaktion på denne. Professor Ask Elklit fulgte op, og udtalte sig om hvorvidt Danmark er forberedt på terror eller en lign. katastrofe. Han kom bl.a. ind på at der, udover en akut plan, ikke findes nogen konkret plan over den længerevarende behandling og håndtering af en potentiel katastrofe eller terrorhandling

Du kan høre hele udsendelsen her. Grete Dyb og Ask Elklit udtaler sig 16 minutter og 40 sekunder inde i indslaget.  

 

Redaktionen afsluttet: 07.06.2017