Skip to main content

Førsteårsprojekt

Fem matematikstuderende vinder formidlingspris for deres førsteårsprojekt

I deres førsteårsprojekt har Cecilie Bruun Flink, Celina Vestergaard Danielsen, Christian Vikelgaard Liebst, Liv Aamand Andersen og Nanna-Louise Holm Struck taget fat i de nationale tests og spørgsmålet om, hvorfor de går galt.

Af Amalie Thorup, , 08-02-2022

De nationale tests er et kompliceret emne, som de fem matematikstuderende har formidlet igennem levende stregtegninger i en stopmotionvideo. Connie Svabo vejledte projektet, som indbragte dem en formidlingspris.

I stopmotionvideoen optræder de nationale tests som en levende, T-formet fyr, der først besøger Mat for at se, om det er ham, den er gal med. Mat er en firkant fuld af matematiske tegn og tal, og han virker, som han skal. T-fyren tager derefter videre og besøger den adaptive algoritme, der i filmen optræder som en maskine, man kan hælde benzin på for at få retvisende resultater. Men nogen er kommet til at putte diesel i benzinmotoren, og så går hele maskinen i stå.

Til at levendegøre det ellers svært tilgængelige emne har de fem studerende brugt værktøjet Scenes fra softwarefirmanet SAP. Scenes er et gratis program til visuel fortællekunst, hvor man ikke selv behøver at have tegnet hele livet for at kunne omsætte sine ideer til illustrative scener. Du kan se videoen om de nationale tests nedenfor, og hvis du også vil arbejde med stopmotion, kan du selv prøve kræfter med Scenes.

Redaktionen afsluttet: 08.02.2022