Skip to main content

Nyheder

 • 14.04.2023

  SDU-professor opnår største og mest prestigefyldte bevilling i både EU og USA

  Ivy League universiteter og SDU-professor samarbejder om at udforske nye strukturer i matematik og fysik med støtte fra Simons Foundation.

 • 28.11.2022

  Jørgen Ellegaard Andersen modtager Fyens Stiftstidendes Forskerpris

  En af verdens førende forskere inden for kvantematematik, professor Jørgen Ellegaard Andersen leder af Center for Kvantematematik på Institut for Matematik og Datalogi ved Syddansk Universitet, har netop modtaget Fyens Stiftstidendes Forskerpris 2022.

 • 24.10.2022

  Spændende nye klima-modeller via kvanteberegning

  SDU & DMI er partnere i udforskning af anvendelser af kvantematematik i klima- og vejrmodeller.

 • 29.06.2022

  Horizon Europe-bevilling til Center for Kvantematematik

  Center for Kvantematematik har modtaget en bevilling fra EU’s Horizon Europe-program på 3 mio. euro til projektet ”Scalable Continuous Variable Cluster State Quantum Technologies” (CLUSTEC) sammen med Europas førende hardware forskerteams på dette område.

 • 27.06.2022

  Kvantematematikken indtager samtidskunsten med en VR-donut

  Virtual Reality – VR – har for alvor gjort sit indtog på kunstscenen i de seneste år. Og nu tager Center for Kvantematematik (QM) Virtual Reality-brillerne på og deltager i et stort interaktivt VR-kunstværk, TORUS (Akt 1), af Sophie Hjerl.

 • 11.02.2022

  Velkommen til Fabian Haiden

  IMADA byder adjunkt Fabian Haiden velkommen til Center for Kvantematematik samt forskningsgruppen Topologi, Algebra, Analyse og Geometri.

 • 25.01.2022

  VILLUM Young Investigator fra Harvard til SDU

  Postdoc ved Harvard Universitet, Du Pei, har allerede én af de eftertragtede Young Investigator-bevillinger fra VILLUM FONDEN med under vesten, når han til sommer flytter til SDU for at begynde som adjunkt ved Center for Kvantematematik.

 • 28.12.2021

  Nye junior forskere

  I løbet af efteråret 2021 har seks yngre forskere startet ansættelse ved Center for Kvantematematik (QM). De seks udgøres af tre postdocs, to ph.d.-studerende og en besøgende junior forsker. De seks yngre forskere vil være ved QM i 1-3 årige stillinger.

 • 09.12.2021

  Jørgen Ellegaard Andersen dekoreret af Kongehuset

  Professor Jørgen Ellegaard Andersen, D-IAS Chair og leder af Center for Kvantematematik ved IMADA, har netop modtaget Ridderkorset og kan dermed kalde sig Ridder af Dannebrogordenen.

 • 02.12.2021

  Jørgen Ellegaard Andersens arXiv artikler i november 2021

  Jørgen Ellegaard andersen har i samarbejde med flere forskere lagt tre artikler på preprint-platformen arXiv i november 2021

 • 01.12.2021

  Vivek Shendes arXiv artikler i 2021

  Vivek Shende har i løbet af 2021 lagt fem artikler på preprint-platformen arXiv. De tre har han forfattet alene og de to med samarbejdspartnere.

 • 08.11.2021

  Artikel på arXiv om hyper-Kähler mangfoldigheder

  Jørgen Ellegaard Andersen har med flere kolleger lagt en artikel med titlen: “On the Kontsevich geometry of the combinatorial Teichmüller space” på preprint-platformen arXiv

 • 13.04.2021

  Stor million-bevilling til Vivek Shende

  For tredje gang siden sin ansættelse ved SDU i efteråret har Professor Vivek Shende kunnet takke ja til en større forskningsbevilling. Denne gang til en Villum Investigator-bevilling på 25 mio. kr.

 • 26.01.2021

  Ny QM professor haler to startpakke-bevillinger i land

  Verdensklasseforsker Vivek Shende fra UC Berkeley bliver en del af Center for Kvantematematik, IMADA, SDU med to større bevillinger i bagagen. Shende har modtaget én af de eftertragtede DNRF Chair-bevillinger fra Danmarks Grundforskningsfond samt en en prestigefuld startpakke-bevilling fra Novo Nordisk Fonden.

 • 18.12.2020

  Tre nye postdocs

  I begyndelsen af 2021 starter tre nye postdocs ved Center for Kvantematematik. De tre postdocs vil alle forskningsmæssigt samarbejde med QM Centerleder Jørgen Ellegaard Andersen. Det ene af disse samarbejder er interdisciplinært mellem QM og SDU Robotics, og et andet er del af det igangværende ERC Synergy projekt: ReNewQuantum

 • 15.12.2020

  MSCA Fellow vælger QM

  Prestigefyldt Marie Skłodowska-Curie stipendie tildelt til postdoc med Center for Kvantematematik, SDU, som værtsinstitution.

 • 01.12.2020

  QM flytter

  Center for Kvantematematik får ny organisatorisk tilknytning indenfor SDU. Pr. 1. januar 2021 flytter QM til Institut for Matematik og Datalogi (IMADA) ved det Naturvidenskabelige Fakultet. Alle centerets medarbejdere og aktiviteter følger med i flytningen.

 • 03.11.2020

  Artikel på ArXiv om 'resurgence'-analyse

  Professor, Centerleder og D-IAS Chair Jørgen Ellegaard Andersen har lagt en artikel med titlen: “Resurgence Analysis of Meromorphic Transforms” på preprint-platformen arXiv.org.

 • 01.11.2020

  Carlsberg bevilling til QM postdoc

  Carlsberg har bevilget et ’Carlsberg Foundation Reintegration Fellowship’ til William Elbæk Mistegård. Det er et 3-årigt forskningsprojekt ved Center for Kvantematematik, SDU.

 • 23.10.2020

  Artikel på arXiv om det kombinatoriske Teichmüller-rum

  Jørgen Ellegaard Andersen har med flere kolleger lagt en artikel med titlen: “On the Kontsevich geometry of the combinatorial Teichmüller space” på preprint-platformen arXiv

 • 01.09.2020

  To nye professorer

  Internationale topforskere ansat ved Center for Kvantematematik. QM har haft held med at tiltrække to anerkendte professorer, Prof. Christof Geiss, fra UNAM i Mexico samt Prof. Vivek Shende, fra University of California, Berkeley.

 • 29.08.2020

  Tre nye ph.d.-studerende

  Dette efterår er tre internationale ph.d.-studerende startet ved QM. De kommer fra universiteter i Tyskland og Holland. Den ene nye ph.d.-studerende har endda en tre-dobbelt mastergrad.

 • 01.11.2019

  SDU henter verdenskendt topprofessor til at stå i spidsen for Center for Kvantematematik

  Professor Jørgen Ellegaard Andersen tiltræder d. 1. november på SDU, hvor han skal stå i spidsen for det nyoprettede Center for Kvantematematik (QM). Han er forskningsleder for projektet ’Recursive and Exact New Quantum Theory’, der sidste år modtog 10 mio. euro fra Det Europæiske Forskningsråd (ERC).