• 28.12.2021

Nye junior forskere

I løbet af efteråret 2021 har seks yngre forskere startet ansættelse ved Center for Kvantematematik (QM). De seks udgøres af tre postdocs, to ph.d.-studerende og en besøgende junior forsker. De seks yngre forskere vil være ved QM i 1-3 årige stillinger.

• 09.12.2021

Jørgen Ellegaard Andersen dekoreret af Kongehuset

Professor Jørgen Ellegaard Andersen, D-IAS Chair og leder af Center for Kvantematematik ved IMADA, har netop modtaget Ridderkorset og kan dermed kalde sig Ridder af Dannebrogordenen.

• 02.12.2021

Jørgen Ellegaard Andersens arXiv artikler i november 2021

Jørgen Ellegaard andersen har i samarbejde med flere forskere lagt tre artikler på preprint-platformen arXiv i november 2021

• 01.12.2021

Vivek Shendes arXiv artikler i 2021

Vivek Shende har i løbet af 2021 lagt fem artikler på preprint-platformen arXiv. De tre har han forfattet alene og de to med samarbejdspartnere.

• 08.11.2021

Artikel på arXiv om hyper-Kähler mangfoldigheder

Jørgen Ellegaard Andersen har med flere kolleger lagt en artikel med titlen: “On the Kontsevich geometry of the combinatorial Teichmüller space” på preprint-platformen arXiv

• 13.04.2021

Stor million-bevilling til Vivek Shende

For tredje gang siden sin ansættelse ved SDU i efteråret har Professor Vivek Shende kunnet takke ja til en større forskningsbevilling. Denne gang til en Villum Investigator-bevilling på 25 mio. kr.

• 26.01.2021

Ny QM professor haler to startpakke-bevillinger i land

Verdensklasseforsker Vivek Shende fra UC Berkeley bliver en del af Center for Kvantematematik, IMADA, SDU med to større bevillinger i bagagen. Shende har modtaget én af de eftertragtede DNRF Chair-bevillinger fra Danmarks Grundforskningsfond samt en en prestigefuld startpakke-bevilling fra Novo Nordisk Fonden.

• 18.12.2020

Tre nye postdocs

I begyndelsen af 2021 starter tre nye postdocs ved Center for Kvantematematik. De tre postdocs vil alle forskningsmæssigt samarbejde med QM Centerleder Jørgen Ellegaard Andersen. Det ene af disse samarbejder er interdisciplinært mellem QM og SDU Robotics, og et andet er del af det igangværende ERC Synergy projekt: ReNewQuantum

• 15.12.2020

MSCA Fellow vælger QM

Prestigefyldt Marie Skłodowska-Curie stipendie tildelt til postdoc med Center for Kvantematematik, SDU, som værtsinstitution.

• 01.12.2020

QM flytter

Center for Kvantematematik får ny organisatorisk tilknytning indenfor SDU. Pr. 1. januar 2021 flytter QM til Institut for Matematik og Datalogi (IMADA) ved det Naturvidenskabelige Fakultet. Alle centerets medarbejdere og aktiviteter følger med i flytningen.

• 03.11.2020

Artikel på ArXiv om 'resurgence'-analyse

Professor, Centerleder og D-IAS Chair Jørgen Ellegaard Andersen har lagt en artikel med titlen: “Resurgence Analysis of Meromorphic Transforms” på preprint-platformen arXiv.org.

• 01.11.2020

Carlsberg bevilling til QM postdoc

Carlsberg har bevilget et ’Carlsberg Foundation Reintegration Fellowship’ til William Elbæk Mistegård. Det er et 3-årigt forskningsprojekt ved Center for Kvantematematik, SDU.

• 23.10.2020

Artikel på arXiv om det kombinatoriske Teichmüller-rum

• 01.09.2020

To nye professorer

Internationale topforskere ansat ved Center for Kvantematematik. QM har haft held med at tiltrække to anerkendte professorer, Prof. Christof Geiss, fra UNAM i Mexico samt Prof. Vivek Shende, fra University of California, Berkeley.

• 29.08.2020

Tre nye ph.d.-studerende

Dette efterår er tre internationale ph.d.-studerende startet ved QM. De kommer fra universiteter i Tyskland og Holland. Den ene nye ph.d.-studerende har endda en tre-dobbelt mastergrad.

• 01.11.2019

SDU henter verdenskendt topprofessor til at stå i spidsen for Center for Kvantematematik

Professor Jørgen Ellegaard Andersen tiltræder d. 1. november på SDU, hvor han skal stå i spidsen for det nyoprettede Center for Kvantematematik (QM). Han er forskningsleder for projektet ’Recursive and Exact New Quantum Theory’, der sidste år modtog 10 mio. euro fra Det Europæiske Forskningsråd (ERC).