Skip to main content
DA / EN
Kvantenetværk

SDU indleder ny æra inden for kvanteforskning med åbning af SDU Quantum Hub

SDU Quantum Hub, på Syddansk Universitet, fejrede sin lancering i slutningen af september.

Af qm@sdu.dk, 01-10-2023

Ved en stor åbningsceremoni mødtes fremtrædende fagfolk fra både industri og forskellige universiteter. Med et ambitiøst mål om at bringe kvanteforskningen fremad og fremme anvendelsen af nye kvanteteknologier, søger hubben at løse videnskabelige, samfundsmæssige og økonomiske udfordringer.

Anerkendte gæstetalere, herunder professor Klaus Mølmer (NBI), professor Ulrik Lund Andersen (DTU), lektor Michael Kastoryano (ITU), professor Birgit Schiøtt (AU), professor Torben Larsen (AAU) og professor Matthias Christandl (KU), berigede begivenheden og gav indblik i deres aktuelle forskningsbestræbelser.

Læs mere om SDU Quantum Hub

Et forsknings- og uddannelsesnetværk

hjemmeside

Vi er ved at oprette SDU Q-Hub for at samle alle de forskellige aktiviteter inden for kvanteområdet for at lette yderligere samarbejde på tværs af akademiske discipliner. Der er en række meget stærke aktiviteter inden for kvantecomputer-software, såsom: kvantematematik, dens anvendelse i en bred vifte af kvantealgoritmer med mange anvendelser inden for kvantecomputere, udvikling af kvantealgoritmer inden for kvantekemi, en række stærke teoretiske aktiviteter inden for højenergifysik samt et stærkt eksperimentelt miljø med fokus på kvanteeffekter i forhold til interaktioner mellem lys og materialer.

Jørgen Ellegaard Andersen, leder af SDU Quantum Hub

SDU Quantum Hub har til formål at forene forskere, studerende, industripartnere og den offentlige sektor og forestiller sig en fremtid, hvor kvanteforskning ikke kun er avanceret teori, men også anvendes pragmatisk til at navigere i forskellige udfordringer. Hub'en ønsker at øge synligheden af kvanteaktiviteter internt på SDU og blandt forskellige eksterne interessenter.

Redaktionen afsluttet: 01.10.2023