Skip to main content
Medarbejdere

Tre nye ph.d.-studerende

Dette efterår er tre internationale ph.d.-studerende startet ved QM. De kommer fra universiteter i Tyskland og Holland. Den ene nye ph.d.-studerende har endda en tre-dobbelt mastergrad.

Af Jane Jamshidi, , 01-01-0001

De tre nye ph.d.-studerende, som startede ved QM i September 2020, kommer fra universiteter i Tyskland og Holland.

Den ene nye ph.d.-studerende, Calvin Pfeifer, superviseres af Professor Christof Geiss og interesserer sig for repræsentationsteori med særlig vægt på kategorifisering af ’cluster algebras’ og anvendelser i kvantefysik. Calvin Pfeifer fik sin mastergrad i matematik i 2020 fra Rheinishe Friedrich-Wilhelms Universität i Bonn under supervision af G. Jasso med afhandlings-titlen: “Torsion classes and wide subcategories”.

De to andre nye ph.d.-studerende, Santiago Quintero de los Rios og Tim Henke superviseres begge af Centerleder og Professor Jørgen Ellegaard Andersen og er en del af ERC-Synergy projektet ReNewQuantum.

Santiago Quintero de los Rios’ faglige interesse ligger på grænsen mellem geometri og fysik. Han fik en mastergrad i matematik i 2020 fra Utrecht Universitet under Gil Cavalcantis supervision med en afhandling omhandlende anvendelsen af Seiberg-Witten teori til at bevise Donaldson’s sætning om intersektionsformen af fire-manifoldigheder.

Tim Henke har en tredobbelt mastergrad. Han fik en dobbelt mastergrad i matematik og fysik i 2020 fra University of Amsterdam under Erik Verlinde og Hessel Posthumas supervision. Afhandlingen omhandlede Nekrasov partitions-funktionen i fire-dimensionalt supersymmetrisk gauge-teori med ’instanton’ tælning. Yderligere har Henke en mastergrad i logik fra 2019 også fra Amsterdam som fokuserede på den ekspressive kraft i matematisk sprogbrug og fundamenter.

Redaktionen afsluttet: