Skip to main content
Sprog og Læring

Aktiviteter

Medlemmerne af Sprog og Læring igangsætter og deltager i mange forskellige aktiviteter. Vi afholder månedlige møder, underviser, organiserer såvel som deltager i nationale og internationale konferencer, symposier og mindre forskningsseminarer. Medlemmernes aktiviteter kan findes under hver enkelt medarbejders side under Medlemmer og samarbejdspartnere.

Følg med her ang. Sprog og Lærings kommende arrangementer. De annonceres også på Sprog og Lærings facebookside samt LinkedIn.


2023

Dato: 4.-5. september 2023

Workshop. Elizabeth D. Peña: Flersprogede børn med DLD

2-dags workshop med Elizabeth D. Peña (University of California Irvine). Præsenteret i samarbejde mellem Audiologopædisk Forening (ALF), Center for Sprog og Læring (CSL), Institut for Sprog, Kultur, Historie og Kommunikation (ISKHK), Syddansk Universitet (SDU), Danish Institute for Advanced Study (DIAS), SDU. Workshoppen foregår på engelsk. 

Læs mere om workshoppen her

Dato: 6. september 2023

DIAS Guest Lecture: The Bilingual Delay is a Myth

Gæsteforedrag med Elizabeth D. Peña. Læs mere her


2022

Dato: 17. september 2022

Foredrag af Laila Kjærbæk: "Hvis I ikke lærer jeres børn dansk, er I dårlige forældre", Sprogense. 

Vi tester og vurderer børns sprog som aldrig før og kategoriserer dem efter hvordan de klarer sig i sprogtesten. I medierne møder vi overskrifter som ”Hvert femte barn har sproglige udfordringer ved skolestart”, ”Nogle børn er to år bagud når de starter i skole” og ”Hvis I ikke lærer jeres børn dansk, er I dårlige forældre”.

Læs mere her.

 

Dato: 24. august 2022

Overvældende interesse til konferencen "Nye veje til dansk for flersprogede børn - i overgangen fra dagtilbud til skole"

Næsten 200 forskere, praktikere og frivillige deltog i afslutningskonferencen for projektet "Nye veje til dansk for flersprogede børn – i overgangen fra dagtilbud til skole" på Humaniora på SDU, Syddansk Universitet – University of Southern Denmark den 24. august 2022.

Bag projektet står: Center for Sprog og Læring, Filosofi i Skolen, 2 Timer om Ugen, Odense - Fonden for Socialt Ansvar, biblioteker og en række grundskoler i Odense og Esbjerg.

Projektet er finansieret af Novo Nordisk Fonden

Læs mere om projektet: her.

Læs mere om konferencen her


2021

Dato: 17.-18. maj 2021

Opstartsseminar i projektet Tværsproglighed i læreruddannelsen

Der var faglige oplæg om børns sprogtilegnelse (v/ Laila Kjærbæk, Syddansk Universitet), tværsproglige mulighedsrum (v/ Line Møller Daugaard, VIA University College), tværsproglig didaktik (v/ Line Krogager Andersen, Syddansk Universitet) og flersprogethedsdidaktik (v/ Petra Daryai-Hansen, Københavns Universitet) og workshops hvor projektdeltagerne bidrog med inspirerende refleksioner og diskussioner. Om aftenen kom Caroline Schaffalitzky fra Filosofi i Skolen forbi for at demonstrere filosofisk dialog som middel til sprogstimulering. Læs mere her.


2020:

Dato: 30/1 2020

Efteruddannelse: ”Sprog i børnehaveklassen”

 

Målrettet børnehaveklasseledere, pædagoger, lærere, læsevejledere og DSA-vejledere tilknyttet børnehaveklassen, men relevant for hele indskolingen og SFO.

Undervisere: Laila Kjærbæk og Caroline Schaffalitzky 

Sted: Odense: 30. januar og 10.-11. marts 2020.

Tilmelding og yderligere info 


2018

Dato: 27/6 2018

Sprogforsker Elena Nicoladis holdt foredrag på SDU den 27/6 kl. 13-15 afholdt af Center for Sprog og Læring. Du kan se flyer for arrangementet samt Elena Nicoladis' powerpointpræsentationen her.

Dato: 23.-24./5 2018

15. Nordiske Symposium om Børnesprog afholdt af Center for Sprog og Læring

Center for Sprog og Læring var værter for det 15. Nordiske Symposium om Børnesprog den 23.-24. maj 2018. 

Læs alt om Program, Plenary speakers, Tilmelding, Abstracts osv. i forbindelse med det 15. Nordiske Symposium på vores hjemmeside her.


2017

Dato: 9/10-2017

Sprogforskeren Annick De Houwer holdt foredrag på SDU

Center for Sprog og Læring fik besøg af den internationalt anerkendte sprogforsker indenfor tosprogethed professor Annick De Houwer mandag den 9. oktober 2017 kl. 14-15 på SDU, hvor der var en fyldt foredragssal med folk med interesse for tosprogethed. 

_________________

Dato: 10/10-2017

Sprogforskeren Annick De Houwer holdt foredrag på SDU

Center for Sprog og Læring fik besøg af den internationalt anerkendte sprogforsker indenfor tosprogethed professor Annick De Houwer tirsdag den 10. oktober 2017 kl. 10-11 på SDU, hvor forskere og undervisere fra SDU deltog. Man kan læse mere om arrangementet her.

_________________

Sprog og Læring på Facebook

Læs de seneste nyheder om Sprog og Læring på Facebook

Klik her

Sprog og Læring på LinkedIn

Læs de seneste nyheder om Sprog og Læring på LinkedIn

Klik her

Sprog og Læring på Instagram

Læs de seneste nyheder om Sprog og Læring på Instagram

Klik her

Sidst opdateret: 15.04.2024