Skip to main content
Forskningens Døgn 2024

Forskningens Døgn på SDU Slagelse

Oplevelsesøkonomi ’Skab din egen festival’ torsdag den 25. april kl. 9-15

150 gymnasieelever er inviteret til eventen ’Skab din egen festival’ torsdag den 25. april.
Her sætter de sammen med tre forskere fra SDU, Erhvervsakademiet og Professionshøjskolen Absalon fokus på oplevelsesøkonomi, når de bliver udsat for forskellige udfordringer inden for emnet.

Gymnasieeleverne skal skabe deres egen festival, og inden de går i gang, vil de blive inspireret gennem korte inspirationsoplæg af repræsentanter fra festivalmiljøet.

Eventen foregår som en case competition, hvor gymnasieeleverne skal analysere deres udfordring, finde gode løsningsforslag og præsentere idéer for hinanden og dommerpanelet. Før de giver sig i kast med udfordringen, vil de naturligvis blive klædt på inden for en aktuel teoretisk ramme.

Eventen afholdes i et samarbejde mellem SDU, Erhvervsakademiet, Professionshøjskolen Absalon og Slagelse Kommune.


Oplevelsestorvet – en workshop om naturoplevelser - VestsjællandsCentret fredag den 26. april kl. 14-18.

Vær med til den store workshop, hvor vi sætter fokus på naturen og oplevelser i naturen. Du kan prøve kræfter med forskellige sjove oplevelser og aktiviteter og få dine sanser i spil gennem leg og andre aktiviteter. I aktiviteterne bliver du hurtig klar over, at ’det jeg sanser, husker jeg’.

I workshoppen kan du blandt andet bygge dit eget fuglehus og insekthotel – og du kan blive klogere på, hvorfor insekter er vigtige for naturen. Mange insekter er truede, og det kan få store konsekvenser, hvis de uddør.

Gå også en tur i naturen med VR-brillen. En sjovt og anderledes oplevelse - og alligevel som at være der i virkeligheden.

I Spirelab får vi frø til at spire og vokse til brugbare ting til madlavningen. Hér får du en masse gode idéer til, hvordan du etablerer en lille køkkenhave i din egen vindueskarm.

Workshoppen byder også på andre sjove aktiviteter, konkurrencer og udstilling. Kom og deltag! Du vil få en masse inspiration til, hvordan du kan bruge naturen – og hvorfor det er så vigtigt at passe på den.

Eventen afholdes i et samarbejde mellem SDU, Erhvervsakademiet, Professionshøjskolen Absalon, Slagelse Kommune, VestsjællandsCentret og FriRumsLab.

Sidst opdateret: 15.03.2023