Skip to main content
Forskningens Døgn 2024

GRATIS Foredrag på Odense Universitetshospital

Alle foredragene foregår i Emil Aarestrup auditoriet lørdag d. 25. april 2015. Se tidspunkter under omtalen af de enkelte foredrag nedenfor.

Hvert foredrag vil vare ca. en halv time, og der vil efterfølgende være mulighed at stille spørgsmål til foredragsholderen.

Deltagelse er gratis. Tilmeld dig via linket under omtalen af det enkelte foredrag nedenfor eller til AC-fuldmægtig Stine Kappel Jensen Stine.Kappel.Jensen@rsyd.dk.

"Når enden er god...”

Tid: kl. 10.00-11.00. Tilmeld dig.

Operation er hjørnestenen i tarmkræft behandling, men det danske tarmkræftscreeningsprogram er ved at ændre den kirurgiske behandling fordi svulsterne opdages tidligere. Stadig er det dog kun meget få patienter kan helbredes uden kirurgi. Efter indførelsen af nye operations teknikker i 90’erne samt udviklingen i narkose og anæstesiologisk bistand er helbredelsen efter kirurgisk behandling dramatisk forbedret.

Uønskede virkninger og komplikationer efter de store operationer er hyppige. Derfor er fokus nu i høj grad rettet mod at reducere bivirkninger, uønskede følgevirkninger og komplikationer til operationerne. Minimalt invasive procedurer udvikles og evalueres i disse år og helbredelse ved hjælp af strålebehandling, helt uden operation er under udvikling.

Kom og hør professor Gunnar Baatrup fra Kirurgisk Afdeling på Odense Universitetshospital komme med sit bud på fremtidens forskning og behandling af tarmkræft. Foredraget afholdes i Emil Aarestrup auditoriet på OUH Odense Universitetshospital lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00-11.00. Der vil herefter blive serveret kaffe og te samt være mulighed for at stille spørgsmål til foredragsholderen.


"Hvem har glæde af gigtforskningen?"

Tid: kl. 11.00-12.00. Tilmeld dig.

Hver 8. dansker er ramt af gigt og dansk gigtforskning er i verdensklassen, men hvem er denne forskning til gavn for? Patienterne? Forskerne? Samfundet? Lægemiddelindustrien? Kom og hør professor Torkell Ellingsen fra Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet komme med et bud på dette spørgsmål.

Foredraget afholdes i Emil Aarestrup auditoriet på OUH Odense Universitetshospital lørdag d. 25. april 2015 kl. 11.00-12.00. Der vil herefter blive serveret kaffe og te samt være mulighed for at stille spørgsmål til foredragsholderen.


"En rejse ind i hjertet"

Tid: kl. 12.00-13.00. Tilmeld dig.

Dødeligheden efter blodprop i hjertet er de sidste 25 år faldet fra mere end 30 % til ca. 10 % i dag. Det dramatiske fald skyldes mange års intensiv dansk og international forskning. Grundlaget for kunne forbedre behandlingen er en forståelse af præcis hvordan hjertet fungerer.

Kom og hør foredraget med professor Jacob Eifer Møller fra Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet, som vil byde på en rejse ind i hjertet gennem hjertes kamre forbi hjerteklapper og ende ude i hjertets kranspulsårer baseret på de nyeste undersøgelses metoder og igangværende forskning.

Foredraget afholdes i Emil Aarestrup salen på OUH Odense Universitetshospital lørdag d. 25. april 2015 kl. 12.00-13.00. Der vil herefter blive serveret kaffe og te samt være mulighed for at stille spørgsmål til foredragsholderen.

Sidst opdateret: 15.03.2023