Skip to main content
Forskningens Døgn 2018

Forskningens Døgn på SDU Slagelse

Børn og voksne eksperimenterer med piberensere

Fredag den 20. april kl. 14-18 i VestsjællandsCentret i Slagelse

Arrangementet henvender sig til både voksne og børn.
I Skrotlaboratoriet kan du få viden om bæredygtighed og genbrug på en sjov og kreativ måde. Du kan deltage i workshop, hvor du laver din egen skrotrobot, og du kan møde en rigtig robot, som kan tale, synge og danse. I madhjørnet kan du få smagsprøver hos kokkeeleverne, som laver mad af restprodukter fra de lokale butikker. Overvær også et modeshow med redesignet genbrugstøj og hør om filosofien bag projektet. Få god viden om affaldssortering og deltage i konkurrencer.

Onsdag den 25. april kl. 9.00-15.00 på SDU Slagelse

Arrangementet henvender sig til gymnasieelever (udsolgt). Eleverne deltager i en case competition om bæredygtighed og adfærdsdesign. Casen sætter fokus på adfærdsforandringer mod et grønnere valg, og eleverne skal undersøge, hvordan designtænkning, oplevelsesdesign og psykologiske mekanismer kan påvirke vores valg i hverdagen. Undervejs vil der være små oplæg om idégenerering og præsentation af den gode idé. Hør også Peter Falktoft, kendt radio- og tv-vært, som deler ud af sin viden om de sociale medier. Han formår om nogen at bruge den digitale verden og aktivt udnytte fordele ved de sociale medier til at skabe eksponering, debat og fokus. Peter er desuden aktiv i debatten om bæredygtighed og klima. Gymnasieeleverne kan også få individuel sparring på idéer og præsentation af Peter Falktoft. Eventen slutter med casepræsentationer, finale og kåring af en vindergruppe.

Begge arrangementer er et samarbejde mellem SDU Slagelse, Erhvervsakademiet Sjælland, Professionshøjskolen Absalon, Slagelse Kommune og Studiebyen Slagelse.

Sidst opdateret: 15.03.2023