Skip to main content

Mad og måltider i skolen

På fødevarestyrelsens hjemmeside kan I finde de gældende officielle anbefalinger omhandlende mad og måltider, i og uden for skolen. Samt inspiration til sunde måltider og undervisningsmateriale.

 

Videnscenteret Smag for Livet formidler inspiration og materialer til, hvordan I kan arbejde med mad og smag i mange forskellige fag i skolen og tilbyder desuden forskellige kurser. Find materialet og læs mere her.

 

Danske professionshøjskoler har udarbejdet materialet Maddannelse i Praksis, som omhandler hvordan mad og måltider kan blive en del af arbejdet med at indfri de sundhedspædagogiske intentioner i Fælles Mål for sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab og madkundskab. Find materialet og læs mere her.

 

Sundere kantiner på skoler:
I inspirationsrapporten ’Sundere kantiner på gymnasier’ kan I finde inspiration til, hvordan skolen kan arbejde med at få en sundere kantine. Hent rapporten her.

 

Madordninger:

www.lomaskole.dk kan I læse mere om, hvordan man i Landsforeningen LOMA (Lokal mad), arbejder med fælles madordninger i skolen, hvor eleverne er med køkkenet som en del af undervisningen.

 

Frugt- og grøntordninger:

På Landbrugsstyrelsens hjemmeside kan I læse om, hvordan jeres kommune eller skole kan få tilskud (op til 100 procent) til en frugt- og grøntordning. Se mere her.

 

Læs om et eksempel på en indsats for at fremme indtaget af frugt og grønt blandt 7. klasses elever her.

Sidst opdateret: 05.05.2021