Skip to main content
Uge 9, 2011

Mange unge sidder foran tv-skærmen mindst fire timer dagligt

Skolebørn og inaktivitet

Omkring hver femte dreng og pige i 11-, 13- og 15-års-alderen ser mindst fire timers tv eller dvd om dagen i hverdagene. I weekenden er det flere. For eksempel ser 45 % af 15-årige drenge og 40 % af 15-årige piger mindst fire timers tv eller dvd både lørdag og søndag.

Skolebørnsundersøgelsen 2010, som Statens Institut for Folkesundhed, SDU offentliggør i næste måned, giver en status på skolebørns sundhed og trivsel, og her indgår fysisk aktivitet og inaktivitet. Der stadig større fokus på stillesiddende aktiviteter som fx at se tv, i forbindelse med forskning i fysisk aktivitet og i forbindelse med udviklingen i overvægt blandt børn og unge.

Tallene viser, at flere drenge end piger ser tv og blandt de ældste skolebørn er der flere and blandt de yngre, som ser mindst fire timers tv om dagen.

11-, 13- og 15-årige som ser mindst 4 timers tv, video eller dvd på hverdage. I procent.

Det er blandt 15-årige drenge, hvor der er flest, som ser mindst fire timers tv eller dvd dagligt. Med 27 % overgår de også de jævnaldrende piger, da det blandt 15-årige piger er 20 %.

Tv og dvd i weekenden

I weekenden er der flere, som ser mindst fire timers tv eller dvd. Her er det 45 % af de 15-årige drenge og 40 % af pigerne, som ser mindst fire timers tv eller dvd både lørdag og søndag. Blandt 13-årige er der næsten lige mange drenge og piger med 37 % drenge og 36 % piger. Og blandt 11-årige er der 37 % drenge og 26 % piger, som ser mindst fire timers tv eller dvd lørdag og søndag.

Vil du læse mere?

Find rapporten her

Redaktionen afsluttet: 02.03.2011