Forskere udregner for første gang i Danmark risikoen for ulykker og alkoholforgiftning blandt unge, der drikker.
Hvor stor risiko løber unge, der drikker alkohol, for at skulle på hospitalet på grund af ulykker eller alkoholforgiftning?
Nyt studie har for første gang i dansk sammenhæng udregnet risikoen. Studiet er udarbejdet af Statens Institut for Folkesundhed.
Det viser, at unge, der indtager mellem én og syv genstande om ugen, har 9 procent højere risiko for at komme på hospitalet på grund af en ulykke i forhold til unge, der aldrig drikker alkohol.
Unge, der drikker mellem 14-20 genstande om ugen, har 25 procent større risiko for at komme på hospitalet end unge, der aldrig drikker.
Studiet viser også risikoen for alkoholforgiftning.
Unge, der Indtager mellem 21 og 27 genstand om ugen, fordobler deres risiko for at komme på hospitalet med alkoholforgiftning. Og ved et indtag på over 27 genstande er risikoen for en tur på hospitalet tre gange så høj.
Studiet trækker på data fra 70.000 danske unge i alderen 15-24 år, der i forbindelse med Ungdomsprofilen 2014 har svaret på spørgsmål om deres alkoholvaner. Herefter er de unges svar blevet koblet til hospitalsdata over ulykker og hospitalskontakter som følge af alkohol.