Skip to main content

Videnskabelig assistent modtager pris for at udbrede viden om selvmord

03.11.2023

Arnârak Patricia Bloch, videnskabelig assistent på Center for Folkesundhed i Grønland, modtager Nordentoftprisen 2023.

Nordentoftprisen er indstiftet af Foreningen til Undervisning og Forskning i Selvmordsforebyggelse (FUFS). Prisens formål er at synliggøre det selvmordsforebyggende arbejde i et bredere offentligt forum.

Arnârak er tilknyttet Center for Folkesundhed i Grønland ved Statens Institut for Folkesundhed. Hun modtager prisen, da hun over de seneste fire år har været en central figur i udbredelse af selvmordsforebyggende viden blandt fagfolk i Grønland.

Omkring 500 fagfolk er blevet undervist i professionelt at tale med og håndtere mennesker med selvmordstanker og deres pårørende – en undervisning, der har fundet sted på grønlandsk.

Ifølge priskomiteen er både kendskab til grønlandsk sprog, mentalitet og kulturel forståelse vigtig, når man skal adressere vigtige budskaber og tabubelagte emner som selvmord.

Formålet med Nordentoftprisen er at vise anerkendelse for en særlig, ’prisværdig’ indsats indenfor de seneste år på det selvmordsforebyggende område med vægt på forskning og udvikling. Dette inkluderer også indsatser indenfor praksisfeltet. I ulige år uddeles prisen til en praktiker og i lige år uddeles prisen til en forsker. I 2023 uddeles prisen således til en praktiker.