Skip to main content
Uge 33, 2018

Fulde unge fortryder sex

Unges fuldskab fører ofte til sex, der fortrydes. Hver femte ung har i en brandert haft sex, som de fortryder bagefter

Selvom alkoholforbruget blandt danske unge er faldende, har danske unge stadig europarekord i at drikke alkohol i store mængder. Omkring hver anden gymnasieelev og hver tredje erhvervsskoleelev er meget ofte fuld i weekenden.

Den kedelige europarekord giver ikke kun fysiske tømmermænd. Den har også andre negative konsekvenser for de unge.

Hver femte ung har i forbindelse med druk haft sex, som de senere fortryder. Det gælder både drenge og piger. 

Det fremgår af en rapport, som Statens Institut for Folkesundhed har udarbejdet for Sundhedsstyrelsen. Rapporten bygger på data fra omkring 60.500 gymnasie- og erhvervsskoleelever, der har svaret på, om de inden for det seneste år i forbindelse med alkoholindtag har haft sex, som de fortrød bagefter.

Fuldskab fører til slagsmål, ulykker og konflikter

Fortrudt sex er ikke den eneste negative konsekvens ved de unges indtag af alkohol.

  • Hver tredje dreng på erhvervsskolerne og hver sjette dreng i gymnasiet har været oppe at slås efter, at de har drukket alkohol.
  • Næsten hver femte på erhvervsskolerne og hver tiende gymnasieelev har, mens de var fulde, været involveret i et uheld eller en ulykke.
  • Næsten hver tredje ung har i fuldskab haft problemer med forældre eller venner.

Figurerne viser andelen af elever på gymnasier og erhvervsuddannelser, der har oplevet negative konsekvenser i forbindelse med alkoholindtag.

 

Data bygger på svar fra 57.705 gymnasieelever og 2.743 erhvervsskoleelever.

Ifølge rapporten er der en klar sammenhæng mellem, hvor meget alkohol de unge drikker, og hvor stor sandsynligheden er for negative konsekvenser.

Kontakt:

For spørgsmål til undersøgelsen og rapportens fund, kontakt: Maja Bramming, ph.d.-studerende, Statens Institut for Folkesundhed, tlf.: 6550 7749, e-mail majb@si-folkesundhed.dk 

For spørgsmål til alkohols påvirkning af unge, kontakt: Morten Grønbæk, professor og direktør, Statens Institut for Folkesundhed, tlf.: 2424 8165, e-mail: mg@si-folkesundhed.dk

Vil du læse mere?

Find rapporten her

Vil du modtage nyheder om folkesundhed?

Tilmeld dig Ugens tal her

Redaktionen afsluttet: 15.08.2018