Skip to main content

Monitorering af børn og unges sundhed, trivsel og sundhedsadfærd

09-04-2024

Systematisk indsamling af data om børns og unges sundhed er vigtigt, da denne viden bidrager til national og kommunal planlægning og prioritering af forebyggende indsatser samt til national og international forskning om aldersgruppen. Fra Sundhedsstyrelsens side er der et ønske om at undersøge mulighederne for at etablere en national børne- og ungesundhedsprofil, som monitorerer relevante aspekter af sundhed blandt børn og unge i alderen 0-24 år. 

Denne forundersøgelse har til formål at kortlægge datakilder, som potentielt vil kunne bidrage med data til en kommende sundhedsprofil for børn og unge i alderen 0-24 år samt barrierer og muligheder for at samle disse datakilder i en kommende børne- og ungesundhedsprofil. Desuden er formålet at afdække, hvilke temaer inden for børn og unges sundhed, trivsel og sundhedsadfærd der er mest essentielle at monitorere, og inden for udvalgte temaer, hvorledes disse bedst afdækkes i en sundhedsprofil målrettet aldersgruppen 0-10 år. 

Forfattere: Tina Harmer Lassen, Hannah Ahrensberg, Johanne Aviaja Rosing, Camilla Thørring Bonnesen, Susan Ishøy Michelsen og Katrine Rich Madsen