Skip to main content

Ugens tal: Mere end hver tiende grønlandske skolebarn har nedsat hørelse

06.11.2019

Nedsat hørelse er et stort problem blandt grønlandske skolebørn. I alt oplever 13 procent af de grønlandske skoleelever at have problemer med at høre, viser Skolebørnsundersøgelsen i Grønland.   
 
Den nye skolebørnsundersøgelse i Grønland, viser, at grønlandske skolebørn er hårdt ramt af høreproblemer. Samtidig viser undersøgelsen, at den dårlige hørelse går ud over indlæringen i skolen. Ud af de 13 procent skoleelever, der oplever hørenedsættelse, angiver en tredjedel, at det enten generer dem ”en hel del” eller ”så meget, at de slet ikke kan følge med i skolen”.  
 
Det er Statens Institut for Folkesundhed, der står bag Skolebørnsundersøgelsen, også kaldet HBCS Greenland. Den bygger på data fra over 2.200 skolebørn i 5.-10. klasse på skoler fordelt over hele Grønland.  
 
Det er første gang, at Skolebørnsundersøgelsen har fokus på nedsat hørelse. Det har dog længe været kendt, at grønlandske børn har en af verdens højeste forekomster af kronisk mellemørebetændelse, hvor nedsat hørelse ofte er en konsekvens. 

Se Ugens tal

Klik her