Skip to main content

Mød forskere fra Statens Institut for Folkesundhed til Folkemødet på Bornholm

11.06.2024

Mød os på Folkemødet i Allinge på Bornholm i de kommende dage.

Torsdag den 13. juni kan du høre vores direktør og professor i sundhedsfremme og forebyggelse, Morten Hulvej Rod, i et oplæg om, hvordan kommercielle kræfter påvirker ens sundhed.

Det er kl. 16.30-16.55:  På F14 – Folkemødets Forskningsscene – Nedre scene.

Oplægget handler om kommercielle aktiviteter betydning for vores samfund. Man ved meget lidt om, hvordan kommercielle aktører og deres økonomiske interesserer påvirker lovgivning og forebyggelse på sundhedsområdet. I sit oplæg præsenterer Morten den nyeste viden om folkesundheden i Danmark med vægt på de områder, hvor kommercielle kræfter spiller en uomgængelig rolle og lægger op til en diskussion om industriens indflydelse og hvilke former for forebyggelse, der er brug for.

Fredag den 14. juni 2024 deltager seniorforsker Nanna Gram Ahlmark i en debat om forskning og vidensdeling, kroniske smerter og PTSD. Det er kl. 11.30-12.30 i KAB-teltet plads J51.

Debatten handler om, hvorvidt man kan lindre kroniske smerter og ubehag på anden vis end med smertestillende medicin.

Debatten tager blandt andet afsæt i Nannas forskning, der handler om behandling med kropsterapi af veteraner med PTSD, der både arbejder med krop og sind – og som har vist gode resultater.

Samme dag, fredag den 14. juni, kan du også møde professor og næstforperson i Vidensråd for Forebyggelse, Janne Tolstrup.

Janne deltager i en debat om overvægt, sundhed og vægttabsmedicinen Wegovy. Titlen på debatten er  Wegovy Wonderdrug.

Debatten udforsker ”mirakelmedicinen” og dens fysiske virkninger og bivirkninger samt de sociale og økonomiske aspekter for individet og for samfundet. Skal folkesundheden bare have en indsprøjtning, så vi alle kan ”holde vægten normal”? Og er sund levevis med gode mad- og motionsvaner lige meget nu - eller, hvordan kan vi finde den rette balance?

Det er kl.  12.00-13.00 i G14 – FTFa teltet.