Skip to main content

Nikolai Thyssen

Lidt om Nikolai

Nikolai er cand.mag. i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet og University of Berkeley, har skrevet og redigeret Månedsbladet Press, produceret radioprogrammet Mennesker og medier. I de sidste mange år har han bevæget sig i krydsfeltet mellem ny teknologi og journalistik og arbejdet med udvikling af nye formater, åben journalistik og involverende medier. I dag er han redaktionschef på Information med ansvar for digital journalistik, udvikling, sociale medier, brugerindragelse og debat.

Lidt om projektet

Et af de største demokratiske slagsmål i vor tid står mellem dem, der mener at den digitale tidsalder har skabt et sandere og mere direkte demokrati, og dem der oplever, at internettet udhuler de demokratiske strukturer. 

Det er næsten ubeskriveligt, det der er vundet med internetrevolutionen. Viden skabes socialt og distribueres med lynets hast, patienter deler erfaringer og anviser løsninger på en skala, hvor medicinalindustrien ikke kan følge med, det demokratiske engagement er stort og politiske beslutninger underlagt et krav om transparens, som er uden historisk fortilfælde. 

Særligt de gamle medier har mistet deres monopol på den offentlige debat, og enhver kan komme til orde uden at spørge om lov. Internettet privilegerer ikke en stor avis på bekostning af en blogger. De etablerede hierarkier er helt grundlæggende blevet udfordret af internettet. De gamle autoriteter er faldet, og det er ikke altid helt nemt at identificere hvem der har taget deres plads. Nikolai vil bruge opholdet på SDU til at undersøge hvordan internettet har forandret vores forhold til autoriteter og hvad det gør ved vores fælles samtale. Hvem taler i dag med autoritet og hvorfor?

Sidst opdateret: 21.01.2021