Skip to main content
Center for Journalistik

Ida Ebbensgaard

Kunstig intelligens har potentialet til at revolutionere alle brancher, også journalistikken. Hvordan dansk journalistik bedst kan forholde sig til de potentialer – og problemer – som den kunstige intelligens fører med sig, kommer nu i fokus ved journalistuddannelserne på SDU, da det er emnet for Ida Ebbensgaards projekt som Fyens Stiftstidendes Fellow.

 

“Kunstig intelligens er i gang med at flippe rundt på alt, vi ved om at skabe indhold. I en verden, hvor indhold og ideudvikling kan genereres med et klik, hvor flytter værdien i journalistikken så hen? Det vil jeg undersøge, for det har betydning for, hvordan vi skaber journalistikken, fordeler ressourcerne, uddanner os, lægger retningen på lang sigt. Mit ærinde er altså strategisk, ikke teknologisk. Det bliver det helt store spørgsmål de kommende år“, siger Ida Ebbensgaard og tilføjer:


“Fyens Stiftstidende Fellowship er en stor gave til dansk journalistik, og jeg er dybt taknemmelig over at få det tildelt. Jeg håber, at jeg kan være til nytte og til glæde for både medier, studerende og offentligheden”.

 

Ida Ebbensgaard er oprindelig uddannet journalist fra SDU, og har hen over årene arbejdet som journalist, redaktør og chefredaktør for en række danske medier (Zetland, Berlingske, DR, Politiken mv.). Under fellowperioden vil hun arbejde tæt sammen med mediebranchen, journaliststuderende og forskere og undervisere på SDU, ligesom hun har planlagt flere studieture til udlandet.

 

 ”Med Ida Ebbensgaards stærke journalistiske faglighed vil hun uden tvivl komme til at bibringe alle danske medier brugbar viden og konkret inspiration i afsøgningen af publicistisk potentiale og etiske problemer, der er forbundet med brugen af kunstig intelligens i journalistikken,” siger formand for Styrelsen, Christian Jensen.

 

Ida Ebbensgaard starter fellowshippet i august 2023, og det forventes afsluttet i maj 2024.

Sidst opdateret: 06.03.2024