Skip to main content
Center for Journalistik

Malte JørstadNy fellow ved journalistuddannelserne på SDU

Hvordan tager vi magten over distributionen af journalistikken på sociale medier? Sådan lyder et af tidens mest brændende spørgsmål i mediebranchen, både herhjemme og i udlandet, og modtageren af Fyens Stiftstidende fellowship for 2021/2022 får nu et halvt år til at finde nogle af svarene.

"Mit fellowprojekt skal gerne give alle os i mediebranchen konkrete værktøjer til at arbejde med distribution af journalistikken på de sociale medier, og det skal gerne give os en følelse af, at vi faktisk selv kan gøre en forskel. At vi ikke bare er afhængige af Facebook, Google og andre," siger den nyudnævnte fellow, Malte Jørstad.

Malte Jørstad er den hidtil yngste modtager af Fyens Stiftstidende Fellowship ved journalist-uddannelserne på SDU (f. 1993). Han er ansat på TV2 Lorry, har tidligere været journalist og vært på TV 2 Fyn og er også oprindelig uddannet journalist fra SDU. Kendskabet til fynske forhold bliver afgørende, fordi fellow-projektet blandt andet bygger på eksperimenter med danske medier – ikke mindst de regionale på Fyn.

"Jeg er glad for, at en række medier allerede inden projektets start har meldt sig klar til at bidrage til projektets empiri med viden og data. Med deres hjælp bliver det muligt at tage udgangspunkt i konkrete problemstillinger og drage konklusioner fra den aktuelle situation i nyhedsbranchen. Men jeg hører meget gerne fra andre medier i Danmark, som kunne have lyst til at indgå et samarbejde om at afprøve nye distributionsformer,” siger Malte Jørstad.

Det er den Fynske Bladfond, som finansierer Fellowship-ordningen, men det er Styrelsen for journalistuddannelserne på SDU, som står for udvælgelsen, og Malte Jørstad blev udvalgt i et stærkt felt på 23 ansøgere.

”I et stærkt ansøgerfelt har vi valgt et højaktuelt fellow-projekt med stor relevans for hele mediebranchen. Over hele verden diskuteres forholdet mellem nyhedsmedier og sociale medier. Dette fellowprojekt vil ikke alene bidrage med faktuel viden om relationen, men også med konkrete bud på, hvordan vi kan styrke de publicistiske mediers demokratiske virke i fremtiden,” siger Christian Jensen, formand for styrelsen ved journalistuddannelserne på SDU.

Malte Jørstad starter fellowshippet i august 2021, og det forventes afsluttet i januar 2022.

De tidligere modtagere af fellowshippet ved journalistuddannelserne på SDU er: Jens Oluf Jersild (2006), Mette Davidsen-Nielsen (2007), Per Knudsen (2008), Jakob Elkjær (2009), Jesper Tynell (2010), Kurt Westh Nielsen (2011), Charlotte Aagaard (2012), Pernille Tranberg (2013), Nikolai Thyssen (2014), Aslak Gottlieb (2015) og Jan Birkemose (2016), Pierre Collignon (2017), Line Vaaben (2018), Andreas Marckmann Andreassen (2019) og Anders C. Østerby (2020)

Yderligere oplysninger

Malte Jørstad, ny fellow ved journalistuddannelserne, SDU (mobil: 22 33 41 93)
Christian Jensen, formand for styrelsen ved Center for Journalistik, SDU og ansvarshavende chefredaktør på Politiken (mobil: 21 29 95 92)

Sidst opdateret: 06.03.2024