Skip to main content
Center for Journalistik

Fyens Stiftstidendes Fellowship

sdu fellow fyens stiftstidende

Er du journalisten, som elsker at gå i dybden?

Så bliv SDU fellow i 2024 og få en halv million kroner til et halvt års arbejdstid samt adgang til et helt universitet, hvor du kan arbejde på et journalistisk projekt efter eget valg. Eneste krav er, at det skal udvikle både dig selv og den danske mediebranche.

 

Ansøgningsfrist  20. februar  2024 kl. 23.59.

Du sender os din ansøgning  her:  Gå til ansøgningsmodul

Man kan forvente at høre svar i slutningen af uge 9, 2024.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til styrelsesformand, Christian Jensen (chefredaktør på Politiken), christian.jensen@pol.dk, eller hos Centerleder på Center for Journalistik, Peter Bro, ppe@journalism.sdu.dk 

Send os en skarp motiveret ansøgning, med beskrivelse af formål, fremgangsmåde og ønsket resultat for dit journalistiske

Skriv en ansøgning på max 2 sider:

  • Beskrivelsen skal indeholde følgende:

- Titel på dit projekt

- Kort projektbeskrivelse og formål (max 1000 tegn)

- Uddybende beskrivelse og tidsplan (max 2400 tegn)

- Konkrete aktiviteter og sammenhæng med formål (max 1000 tegn).

- Forventet effekt (max 500 tegn)

-  Vedhæft dit CV (max en side)

Beskrivelsen skal uploades i ét dokument, og kan kun uploades i et pdf. format.

Fyens Stiftstidendes Fellowship tildeles hvert år en dygtig journalist eller redaktør, der kan bidrage til udviklingen af fremtidens journalister. Flere fellowshipmodtagere har således under deres ophold skrevet bøger, holdt seminarer for branchens udøvere og på andre måder bidraget til at dele ud af deres ny erhvervede viden overfor den bredere kreds af kommende og nuværende journalister og redaktionelle ledere.

Fyens Stiftstidendes Fellowship på Syddansk Universitet fungerer som et legat på en halv million kroner. Det giver fellowshipmodtageren mulighed for at tage orlov fra sit arbejde, og få lov til at fordybe sig i det emne, som fellow selv har valgt. Samtidig får fellowen fri adgang til den vidensbank, universitet er.

De første år blev det flotte legat sponsoreret af Aarhus Stiftstidende Fond, men fra 2010 blev legatet delvist sponsoreret  af Aarhus Stifstidende Fond, Den Fynske Bladfond og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet.

Fra 2011 har den Fynske Bladfond - ejeren af Fyens Stiftstidende - stået generøst bag donationen til fellowshippet, der af samme årsag skiftede navn til Fyens Stiftstidendes Fellowship.

Sidst opdateret: 06.03.2024