Skip to main content
Center for Journalistik

Kurt Westh Nielsen

Lidt om Kurt

Kurt Westh Nielsen var en Danmarks første netjournalister, da han tilbage i 1994 var med til at starte det første danske webbaserede fagmedie, Ingeniøren/net. Siden da har han uafbrudt arbejdet med netmedier; som journalist og fagredaktør på ing.dk, teknologiredaktør på Computerworld og senest som chefredaktør i it-fagforeningen Prosa. Han har læst Kommunikation og Datalogi på RUC og fik i 2002 en mastergrad fra RUC i Computer Mediated Communication (MMC).

Han blev tildelt Anders Bording (Dansk Fagpresses hæderspris) plakette i 2001: "For at hente ny viden om komplicerede teknologiske emner og gøre dem tilgængelige for den offentlige debat, særligt med henblik på den enkelte borgers rettigheder".

Masterafhandlingen Spøgelserne i Arkivskabet kan hentes her.

Du kan læse mere om Kurt Westh Nielsens fellowship i dette interview, fra Journalisten, maj 2011.

Lidt om Kurts projekt og tid som fellow

  • Hvad ligger journalistisk på den anden side af den aktuelle teknologihype om apps til tablets og andre mobile apparater?
  • Hvad kendetegner best practices for brugerinvolverende journalistik, der maksimalt udnytter internettets teknologiske muligheder?
  • Hvordan kan brugerne være medskabere af oplevelser og indsigt gennem meningsfyldte og intuitive brugergrænseflader?

Det er nogle af de spørgsmål, som Kurt Westh Nielsen som fellow udforskede fra starten af august 2011 og seks måneder frem på Center for Journalistik.

Hans projekt gik ud på:

  • at opsøge best practice netredaktioner og online-communities
  • at anvende en interdisciplinær tilgang, der trækker på sociologi, fænomenologisk metode og datalogiske systemudviklingsmetoder som usability og UX

Yderligere links

Kurts blog, på Version2.dk

Twitter 

Facebook 

Linkedin 

Google+ (linker til) http://gplus.to/kwesth

Sidst opdateret: 21.01.2021