Skip to main content
SDU Climate Cluster
Verdensmål

Paneldebat verdensmålsugen 2023

”Udfordringer og potentialer for en klimaneutral fremtid”, paneldebat på verdensmålsugen 31/1 2023, arrangeret af SDU Climate Cluster.

Den 31. januar til 3. februar 2023 afholdtes Verdensmålsugen, der er det årlige topmøde i Danmark om den mest betydende dagsorden for mennesker og planet – de 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, fred og velstand. Hvert år indtil 2030 mødes ledende beslutningstagere fra hele samfundet for at dele indsigt, debattere og give retning til Danmarks arbejde med de 17 verdensmål. Vi er midtvejs mod 2030 – men alt for langt fra at nå målene.

”Udfordringer og potentialer for en klimaneutral fremtid” var titlen på en paneldebat, arrangeret af SDU Climate Cluster. Sebastian Mernild, klimaprofessor og leder af SDU Climate Cluster, Jørgen Steen Nielsen, forfatter og journalist ved Dagbladet Information, Anne Højer Simonsen, vicedirektør og leder af Dansk Industris klimapolitiske enhed, Mogens Lykketoft, forhenværende MF, minister, folketingsformand og formand for FN's Generalforsamling og Christian Ibsen, direktør i CONCITO kom med deres perspektiver på den store udfordring: Hvordan skaber vi et bæredygtigt og klimaneutralt samfund senest i 2050?

Du kan se eller gense paneldebatten her.
Redaktionen afsluttet: 03.02.2023