Skip to main content
DA / EN

IE-Industriel Elektronik projekt

Syddanmark har en særlig styrkeposition inden for energieffektive teknologier, især omkring Sønderborg er der et stærkt økosystem og stor koncentration af virksomheder. Med en årlig eksportrate på flere ti milliarder kroner er regionen én af de tunge drenge inden for dansk eksport. Men branchen har i flere år kæmpet med at skaffe tilstrækkelig kvalificeret arbejdskraft inden for det tekniske område og ingeniører. Da elektronik i et stigende omfang er en betingelse for at konsolidere og skabe vækst i branchen, er det afgørende, at den rette kvalificerede arbejdskraft er til stede.

Formålet med IE-Industriel Elektronik projektet er at imødekomme behovet for øget elektronikviden og kompetencer hos den regionale klynge af virksomheder, der beskæftiger sig med udvikling og produktion af energieffektive løsninger. Det sker gennem etablering og opbygning af et internationalt uddannelses- og forskningsmiljø hos Center for Industriel Elektronik hos SDU i Sønderborg inden for anvendt industriel elektronik.

Det nye center indeholder forsknings-, innovations- og testfaciliteter på internationalt topniveau og samtidig danne basis for helt nye uddannelser inden for elektronikområdet på alle universitetsniveauer (B.Sc., B.Eng., M.Sc.). Uddannelserne er tonet med de kompetencer, som den omkringliggende industri efterspørger.

Center for Industriel Elektronik er etableret over flere år med store bidrag fra midler fra SDU og projektinvestorer (Danfoss A / S, LINAK A / S, Region Syddanmark og Sønderborg Kommune). Partnerne har hver især investeret omkring 35 mio. kr. i det nye center - sammenlagt 176 mio. kr. Bitten og Mads Clausen Foundation og LINAK har finansieret opførelsen af en helt ny bygning, som blev åbnet i oktober 2019. Bygningen har en direkte broforbindelse til Alsion.

IE-Industriel Elektronik-projektet understøtter at etablere og opbygge af dette vigtige center ved SDU og sikrer derved i regionen udvikling af kompetencer relateret til elektronik. Det er projektet målet, at der skal være tilknyttet en internationalt anerkendt forskergruppe på over 30 medarbejdere i 2025. I den første fase på fire år forventes det, at 110 personer er påbegyndt uddannelsen som ingeniør inden for elektronikområdet.


Første-job-garanti

Som ingeniørstuderende på SDU Sønderborg har du garanti for første job, når du har afsluttet din diplomingeniøruddannelse (gælder for studerende, der er startet i september 2020 eller senere).

Læs mere om første-job-garanti

Sidst opdateret: 13.06.2024