-
Studier i grundskolen - en skriftserie
Center for Grundskoleforskning udgiver løbende nye bøger baseret på forskning og rettet mod grundskolen. Læs mere her.
-
Følg os på LinkedIn
På LinkedIn fortæller vi om aktiviteter, udgivelser, arrangementer og nyheder fra Center for Grundskoleforskning.
-
Folkeskolen.dk
På Folkeskolen.dk skriver vi løbende om aktuelle emner, der vedrører grundskolen.
-
Publikationer
Vi udgiver løbende forskellige typer af videnskabelige og praksisrettede publikationer.
Aktuelt
Ny Rapport
16.04.2025
Hvad kan filosofisk dialog tilføre undervisningen og elever i specialtilbud?
Det har projektet 'Filosofi i Skolen' siden 2023 undersøgt med støtte fra Center for Grundskoleforskning. I rapporten 'Filosofisk dialog i specialtilbud - erfaringer fra otte skoler i Odense Kommune' undersøger de, hvordan den filosofiske dialogform kan bruges til at understøtte elevernes mod til at deltage aktivt og vedholdende i samtaler samt nysgerrighed og respekt for egne og andres perspektiver.
International forskningsartikel
01.04.2025
Hvordan kan bæredygtighed tænkes ind i undervisningen?
Projektet ’Grøn omstilling i grundskolen’ har for nylig publiceret en artikel i det internationale fagblad EU Research. Projektet har med centerleder Nikolaj Elf i spidsen undersøgt, hvordan bæredygtighed kan integreres i undervisningen gennem brug af bæredygtige materialer og metoder for at fremme miljøbevidsthed blandt eleverne.
Ny Rapport
24.03.2025
Min nye kunstige ven - Legende undersøgelser af kunstig intelligens i skolefritidsordninger
Hvad sker der, når man introducerer generativ kunstig intelligens (GKI) i SFO’ens værkstedspædagogik? Det har projektet 'Min Nye, Kunstige Ven: Legende undersøgelser af kunstig intelligens i skolefritidsordninger' fra Center for Grundskoleforsknings fokusområde digital-børnemagt.nu undersøgt med støtte fra BUPL’s forskningspulje.
Kronik
19.03.2025
Der er brug for en ny vej mellem forbud og frihed, når det gælder brug af mobil i skolen
I dag bringer centerledere Nikolaj Elf og Thomas Skovgaard sammen med lektor og fokusområdeleder Thomas Enemark Lundtofte en kronik i Dagbladet Information, hvor de kommenterer på Trivselskommissionens anbefalinger om et mobilforbud i skolen. Her peger de bl.a. på, hvordan disse afspejler centrale paradokser i dansk skolepolitik og behovet for en tredje vej mellem forbud og frihed.
Ph.d.-Kursus
17.01.2025
Ph.d.-kursus: Forskning i fag, skole og profession i et uddannelsessystem under forandring
I forlængelse af vores årlige konference i Center for Grundskoleforskning afholdt forskningsprogrammet 'Fag, Skole og Profession' et ph.d.-kursus for ph.d.-studerende med interesse inden for disse områder af grundskolen.
Konference
16.01.2025
Årlig Konference i Center for Grundskoleforskning
Tirsdag d. 14. januar afholdte vi Center for Grundskoleforsknings årlige konference. Årets tema var skole- og professionsudvikling - hvordan får vi det til at ske? Til dagen havde vi inviteret to hovedtalere, et panel til paneldebat og arrangeret fire workshops.
Bevilling
16.12.2024
Bevillinger fra Danmarks Frie Forskningsfond
I løbet af 2024 har flere projekter i og på tværs af Center for Grundskoleforsknings fokusområder modtaget bevillinger fra Danmarks frie forskningsfond.
Ny kommunikationsmedarbejder
15.11.2024
Ny kommunikationsmedarbejder i Center for Grundskoleforskning
Camilla Marnil Klenow er startet som ny kommunikationsmedarbejder i Centeret. Hun afløser Louise Stjerne Madsen, som fortsætter som kommunikationsmedarbejder på Institut for Idræt og Biomekanik på SDU, hvor hun bl.a. er en del af Forsknings- og Implementeringscenter for Idræt, Bevægelse og Læring (FIIBL) og World Playground Research Institute.
Bevilling
10.10.2024
At mestre eksamen er en kompetence
Lektor Jens Jørgen Hansen fra Institut for Medier, Design og Uddannelsesvidenskab har modtaget godt 3 millioner fra Danmarks Frie Forskningsfond til et projekt om eksamen som en særlig social praksis.
Nyhed
20.08.2024
Ny antologi udforsker aktuelle tendenser og dilemmaer i skoleledelse
Center for Grundskoleforskning er klar med en ny antologi, der dykker ned i de udfordringer og muligheder, som præger ledelsen af de danske grundskoler.