Skip to main content

Morten Grønbæk stopper som direktør for Statens Institut for Folkesundhed

03.10.2022

Morten Grønbæk har fået ny stilling som direktør for det nyetablerede Center for Sundt liv og Trivsel. Ny konstitueret direktør og institutleder for Statens Institut for Folkesundhed bliver professor og forskningschef Anna Paldam Folker.

Morten Grønbæk har fået nyt job og bliver fra 1. december direktør for det nye Center for Sundt liv og Trivsel. Centret skal bidrage til at mindske forekomsten af overvægt og øge trivslen hos børn i Danmark.

Det betyder, at Statens Institut for Folkesundhed ultimo november må sige farvel til en epoke med Morten Grønbæk ved roret. Morten har været på Statens Institut for Folkesundhed siden 2001 først som forsker og professor og siden 2010 som direktør og institutleder.

”Det er med spænding, at jeg tager imod den nye stilling, men samtidig er det meget vemodigt. Jeg har været på Statens Institut for Folkesundhed i mere end 20 gode og meningsfulde år. SIF er en fantastisk arbejdsplads, vi skaber impact med vores resultater, vi får rykket ved folkesundheden. Det har været en svær beslutning, og jeg kommer til at savne mine gode kolleger og dygtige medarbejdere, men jeg er ikke i tvivl om, at det gode arbejde vil fortsætte med den nye ledelse,” siger Morten Grønbæk.

Professor og forskningschef Anna Paldam Folker konstitueres som direktør og institutleder, indtil Mortens afløser er fundet.

Dekan Ole Skøtt ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet har igangsat en proces med henblik på at finde en ny institutleder. 

Bag Center for Sundt liv og Trivsel står Novo Nordisk Fonden og Sundhedsministeriet.