Skip to main content
DA / EN

Nye materialer til elektronik

Udførelse af både eksperimentel karakterisering og teoretisk analyse af de elektroniske / magnetoelektroniske egenskaber af forskellige materialer og enheder .

Emneord og anvendelser

Emneord

Laboratorieskabte tyndfilmsdiamanter, elektroniske materialer (isolatorer, halvledere, metaller og superledere), magnetoelektroniske materialer (magnetiske halvledere og magnetiske metaller)

 

Anvendelser

Elektroniske enheder, magnetoelektroniske enheder til føling af magnetfelter

Profil

Vores forskningstema dækker et bredt spektrum af elektronik og magnetoelektronik. Vi udfører både eksperimentel karakterisering og teoretisk analyse af de elektroniske/magnetoelektroniske egenskaber af forskellige materialer og enheder. Vores nuværende forskningsindsats fokuserer hovedsageligt på at studere de elektroniske egenskaber ved billige laboratorieskabte tyndfilmsdiamanter, som er bredbåndshalvledere med kombineret ekstraordinær høj termisk ledningsevne og indstillelige elektroniske egenskaber ved tilsætning af urenheder. Laboratorieskabte tyndfilmsdiamanter rummer store løfter for den næste generations elektronik, især i højeffekt, højfrekvente elektroniske enheder.

Baseret på vores avancerede fremstilling (via NanoSYD), karakteriseringsteknikker og solide baggrundsviden inden for halvlederfysik, faststoffysik, mikroelektronik og nanoteknologi har vi kompetencer i verdensklasse inden for:

  • mikro-/nanofremstilling af elektroniske og magnetoelektroniske enheder
  • måling af ultralav støj på de elektroniske og magnetoelektroniske egenskaber ved mikro-/nanofremstillede enheder og materialer i forskellige former (tyndfilm eller bulk)
  • både beskrivende og kvalitativ analyse af de elektroniske/magnetoelektroniske egenskaber af forskellige materialer og de elektroniske/magnetoelektroniske egenskaber for relevante enheder.

Serviceydelser

Test og måling
  • Karakterisering af elektriske transportegenskaber af forskellige elektroniske og magnetoelektroniske materialer under forskellige forhold (temperatur: fra 0,3 K op til stuetemperatur, magnetfelter: 0-8,5 T)
  • Måling af Hall-effekt i elektroniske og magnetoelektroniske materialer til bestemmelse af type, koncentration og mobilitet af ladningsbærere (temperatur: fra 0,3 K op til stuetemperatur, magnetfelter: 0-8,5 T)
  • Elektronisk/magnetoelektronisk enhedstest
  • Teknologisk afklaring og ekspertrapport

Laboratorier og udstyr

Kryomagnetisk laboratorium til materialekarakterisering og enhedstest som nævnt ovenfor.

Kontakt

Gufei Zhang
Adjunkt, Dr.
SDU NanoSYD
Mads Clausen Instituttet

T 6550 1674
gufei@mci.sdu.dk

Redaktionen afsluttet: 01.04.2020