Skip to main content

Pierre Collignon

Lidt om Pierre

Pierre Collignon er dansk-fransk, uddannet journalist fra DJH (1997) og MBA. Han har arbejdet i godt 20 år med dansk og international journalistik, bl.a. som korrespondent i Berlin, Moskva og Bruxelles. Han har været nyhedschef på Jyllands-Posten og var avisens journalistiske chefredaktør frem til september 2016. I dag arbejder han som kommentator og foredragsholder om europæiske forhold og medier.

 Pierres projekt

 Under sit ophold på Center for Journalistik vil Pierre undersøge, hvordan falske historier og stærkt holdningsprægede medier påvirker nyhedsbilledet. Efter valget af Donald Trump i USA og EU-afstemningen i Storbritannien i 2016 konkluderede mange, at fake news og biased news havde været med til at afgøre resultatet af begge valghandlinger. Om det er rigtigt, er svært at slå fast, men det er uomtvisteligt, at den demokratiske samtale påvirkes, og at den klassiske forestilling om journalistisk troværdighed er under angreb.

 Pierre vil sammen med kræfter på Center for Journalistik forsøge at komme nærmere omfanget og mulige skadevirkninger af fake news i Danmark samt Holland, Frankrig og Tyskland, hvor der holdes afgørende demokratiske valg i 2017. Pierre vil endvidere forsøge at skaffe ny viden om, hvordan sociale medier griber ind over for fake news for at kunne kvalificere den debat, som for øjeblikket føres på redaktioner over hele den vestlige verden. Resultater fra disse undersøgelser vil blive publiceret løbende.

 Pierre vil i samarbejde med undervisere på SDU organisere en workshop om faktatjek, fake news og biased news for studerende. Derudover vil han holde foredrag og invitere til debat om sociale mediers ansvar, og om hvordan etablerede nyhedsmedier skal forsvare eller ligefrem genrejse deres troværdighed. Endelig skal balancen i forhold til ytringsfriheden i fokus ved at diskutere, om indgreb mod falske nyheder risikerer at begrænse ytringsfriheden og ødelægge den demokratiske samtale, som man gerne vil forsvare.

 Kontaktoplysninger på Pierre

 E-mail: collignon.p@gmail.com
Mobil: +45 7170 5039
Twitter: twitter.com/PCollignon
Facebook: facebook.com/pierre.collignon.92

Sidst opdateret: 21.01.2021