Skip to main content

Charlotte Aagaard

Lidt om Charlotte

Charlotte Aagaard er uddannet i journalistik og redaktionel ledelse. Hun er til daglig ansat på Dagbladet Information, hvor hendes speciale er undersøgende journalistik og udenrigsjournalistik. De seneste ti år har hun primært dækket dansk forsvars- og udenrigspolitik med hovedfokus på krigen mod terror samt krigene i Irak og Afghanistan.

Hun modtog i 2003 Cavlingprsien for sin dækning af Danmarks deltagelse i Irak-krigen.

Lidt om Charlottes projekt

Hovedtemaet under Charlotte Aagaards ophold på Center for Journalistik var krigsjournalistik. Hun startede med at gennemføre et kursus i undersøgende journalistik og etik som optakt til 7. semesters bachelorprojekter. Charlotte Aagaard brugte derefter en del tid på at sætte sig ind i den danske og internationale litteratur om krigsjournalistik samt interviewe en række danske og internationale krigskorrepondenter med henblik på at skrive en bog om de udfordringer, dilemmaer og risici, som krigskorrespondenter møder i deres arbejde. Denne bog ventes udgivet i 2014.

I december 2012 arrangerede hun desuden i samarbejde med Center for War Studies en velbesøgt konference om forholdet mellem medier og militær med både dansk og international deltagelse og påbegyndte arbejdet med endnu et bogprojekt, der tager forholdet mellem de danske medier og forsvaret op til revision. Bogen ventes udgivet på Syddansk Universitetsforlag i efteråret 2013.

Formålet med Charlotte Aagaards ophold på Center for Journalistik var at bidrage til udviklingen af udenrigsjournalistikken på de danske journalistuddannelser og højne kvaliteten af de danske mediers krigsdækning.

Under sit ophold på SDU deltog Charlotte Aagaard desuden i en række offentlige arrangementer om NATO, om Afghanistan-krigen og om krigskorrespondenters arbejdsvilkår og benyttede samtidig muligheden for at forsætte sine arabisk-studier på Center for Mellemøststudier.

I september 2014 udkom Charlotte Aagaards bog Frontlinjer - Med medierne og militæret i krig

Bogen Frontlinjer er resultatet af et usædvanligt samarbejde mellem en forsker, en journalist og en general, der fra hver deres side af fronten tager læseren med ind i mediekrigens maskinrum, hvor de gavmildt deler deres erfaringer, analyserer hvordan forholdet mellem medierne og militæret har udviklet sig - og ikke mindst giver deres bud på, hvordan det fremtidige samarbejde kan se ud.

Det er journalistisk lektor og tidligere fellow ved Center for Journalistik Charlotte Aagaard, lektor og institutleder ved Institut for Statskundskab Jens Ringsmose og generalmajor H.-C. Mathiesen, der er gået sammen om at skrive bogen, der er udkommet ved DJØF's Forlag.

frontlinjer

 

Sidst opdateret: 21.01.2021