Skip to main content
Center for Sundhedsfilosofi og Etik

Om Center for Sundhedsfilosofi og Etik

Centerets målsætninger

Centerets langsigtede vision er at blive det førende center i Danmark inden for sundhedsfilosofi og etik. Det vil vi opnå ved at etablere et fremtidssikret samarbejde om sundhedsfilosofi imellem relevante forskere fra Institut for Design, Medier og Uddannelsesvidenskab, Humaniora, det Sundhedsfaglige Fakultet samt klinikere fra OUH. 

Etiske, eksistentielle, begrebslige og metodiske problemstillinger spiller en stor rolle i sundhedsvæsenet. De må forventes at få en endnu større betydning som følge af udviklingen af personlig medicin og velfærdsteknologi, brugen af kunstig intelligens, nødvendigheden af prioritering af behandlingstilbud osv. Dette kræver tværvidenskabelig forskning og uddannelse i sundhedsfilosofi. Centeret bidrager til gennem forskningsprojekter, opkvalificering af relevante uddannelse og rådgivning.

Centerets organisering

Centeret er defineret som et samarbejde imellem Det Humanistiske Fakultet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Odense Universitetshospital (OUH). Den overordnede ledelse varetages af en styregruppe bestående af repræsentanter for alle tre samarbejdende institutioner.

Kontakt

Centerleder Anne-Marie Søndergaard Christensen

sundhedsfilosofi@sdu.dk

Sidst opdateret: 25.01.2024