Skip to main content
Center for Landdistriktsforskning - CLF

Kommuners strategiske landsbyplanlægning

Ph.d.-projekt

Om projektet

Kommunerne blev i 2019 forpligtede til at foretage en strategisk planlægning af landsbyer. Dette kan potentielt være et brugbart redskab til den fremtidige udvikling af landsbyerne.

Der er dog mange måder at gribe denne planlægning an på, især i forhold til i hvilket omfang og hvordan borgerinddragelsen gribes an.

Ph.d.-projektet afdækker og analyserer de hidtidige erfaringer med strategisk landsbyplanlægning og borgerinddragelse i kommunerne. 

Projektet skal således bidrage til at ruste kommunerne til at varetage forpligtelsen med strategisk landsbyplanlægning og give dem konkrete metoder til at løfte opgaven – og dermed understøtte en mere fremadrettet bæredygtig udvikling af levedygtige landsbyer.  

Målgruppen

Målgruppen for indsatsens resultater er primært interessenter i kommuner og lokalråd, der arbejder med strategisk landsbyplanlægning.

Disse målgrupper bliver løbende inddraget i projektet for at sikre en effektiv erfaringsopsamling og vidensdeling undervejs i arbejdet.  

I videoen herunder kan du møde ph.d.-studerende Kasper Friis Bavnbæk og høre mere om projektet.

Mød vores ph.d.-studerende

Kasper Friis Bavnbæk har en baggrund i kultursociologi og er særligt interesseret i de krydsfelter, der er til stede i de forskellige forståelser af, hvad landdistrikter er, hvad en landsby er, og ikke mindst hvad formålet med dem er.

Kontakt

Sidst opdateret: 18.12.2023