Skip to main content

Når bevægelse bevæger

24-01-2024
I Danmark har en stor andel af befolkningen ikke mulighed for at bevæge sig ved egen kraft. Dette gælder både for personer med medfødt funktionsnedsættelse og funktionsnedsættelse som følge af ulykke, sygdom eller aldring. Forskningsprojektet Når Bevægelse Bevæger er det første kvasieksperimentelle studie, som har evalueret betydningen af at deltage i henholdsvis Team Tvilling og Cykling uden alder. I Team Tvilling løber frivillige med personer med handicap, og i Cykling uden alder cykler frivillige med ældre plejehjemsbeboere.  
 
Formålet med forskningsprojektet har været at undersøge, om deltagelse i Team Tvilling og Cykling uden alder har betydning for livskvaliteten, herunder hvorvidt og hvordan deltagelse har betydning for deltagernes mentale, sociale og fysiske sundhed. Dette undersøges med kvantitative og kvalitative forskningsmetoder blandt personer med handicap, beboere på plejehjem, frivillige, pårørende og plejepersonale.
 
Forfattere: Hannah Ahrensberg, Andreas Jørgensen, Mette Rasmussen, Martin Eghøj, Mette Toftager  og Christina Bjørk Petersen