Skip to main content
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Nyt SUND: Første bygning er klar til indretning

Det første af i alt seks råhuse i Nyt SUND-byggeriet er nu lukket på byggepladsen mellem Syddansk Universitet og det kommende universitetshospital, Nyt OUH. Dermed kan det indvendige arbejde i bygningen for alvor begynde.

Af Bente Kjær, 20-04-2021

På byggepladsen ved Syddansk Universitet er der fuld gang i opførelsen af Nyt SUND, som via seks bygninger skal forbinde SDU med Nyt OUH. Bygningerne skal i fremtiden huse Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

I november 2020 stod råhuset til den første bygning færdigt, og efter at have monteret facade og tag på råhuset, står der nu en helt tæt og lukket bygning klar. Dermed kan der for alvor tages fat på næste fase med det indvendige arbejde i bygningen.

Den færdige bygning, som bliver en del af den såkaldte Koblingszone mellem SDU og Nyt OUH, kommer ud over undervisningslokaler også til at rumme blandt andet Retsmedicinsk Institut og Afdeling for Anatomi. Det stiller nogle helt særlige krav til indretningen af bygningen, som derfor også udgør en betydelig del af projektet.

- Det er en vigtig milepæl, som vi nu har passeret på projektet. Det betyder, at vi kan komme i gang med selve indretningen af bygningen, som i arbejdstimer udgør 70 procent af arbejdet, og dermed er en ganske stor del af projektet, siger Per Seidelin, projektchef i Vejdirektoratet, som bygger Nyt SUND for Syddansk Universitet.

Forsinkelse rykker ikke ved indflytningen

Projektet har i mindre grad været påvirket af den generelle situation med COVID-19 i samfundet. Det er der taget højde for ved en tilpasning af tidsplanen.

- For at absorbere nogle mindre forsinkelser på grund af uforudsete funderingsforhold er projektets tidsplan blevet tilrettet, og i den forbindelse er der samtidig indlagt en buffer for at sikre en større robusthed i forhold til COVID-19-situationen. Samlet set betyder det, at afleveringstidspunktet er blevet skubbet en måned, siger Per Seidelin.

Det vil sige, at Nyt SUND-bygningen først overdrages til SDU ved udgangen af januar 2023 og ikke i december 2022, som først planlagt. Det forventes dog ikke at påvirke flytteplanerne, fastslår Anne Kathrine Overgaard, kontorchef for eksterne projekter på SUND:

- Trods en forsinkelse i overdragelsen af bygningen, er det fortsat planen, at Nyt SUND står klar til brug i februar 2023, hvor indflytningen i den nye fakultetsbygning kan begynde, lyder det således fra Anne Kathrine Overgaard.

Bygning 6 i Nyt SUND-byggeriet står færdigt med tag og facader

Bygning 6 i Nyt SUND-byggeriet står færdigt med tag og facader

Bygning 6 i Nyt SUND-byggeriet står færdigt med tag og facader

Redaktionen afsluttet: 20.04.2021