Skip to main content

Fysik Mentorprogram

Professor og studerende med eksperimentelt udstyr

Fysik Mentorprogrammet er til for at støtte dig i det første år af dit studie

Vores mål er at gøre fysikstudiet endnu sjovere og hjælpe dig med udfordringer,  alle nye studerende møder - f.eks. hvis kurser er anderledes end du forestillede dig, hvis du synes det er svært at komme igennem stoffet, eller du har brug for hjælp til at organisere din studietid bedre.
Vi kan også give dig råd omkring de næste år af dine studier og om, hvordan du kan anvende dine nye kundskaber i din kommende fysikkarriere indenfor erhverv, forskning eller undervisning.
Programmet er helt frivilligt, men vi vil opfordre dig til at tage del i et godt fællesskab med andre, der er meget entusiastiske omkring fysik.
Din mentor:
Når du begynder studiet, får du mulighed for at vælge en mentor blandt fysikerne på SDU. I kan tale sammen om emner, du har lyst til at diskutere og udfordringer, som du har brug for hjælp til. Det er nemt at skifte mentor, hvis du har brug for det. Det kunne være, når du begynder at dykke ned i bestemte emner og ønsker en mentor, der selv beskæftiger sig med dem.
Husk også at du altid kan komme forbi din mentors kontor eller alle de andre ansatte og få hjælp med spørgsmål.
Sociale aktiviteter:
Vi mødes alle sammen og spiser pizza nogen gange i løbet af året og til andre begivenheder her på SDU. Vi afholder også science events i byen som f.eks. Beer & Science på Studenterhuset eller Fysik Film Festival.
Lektiecafé:
Som en del af programmet arrangerer vi også Lektiecafe, som du kan bruge til at forberede dig til eksamen.
Hvad med 2. og 3. studieår?
Her kan du deltage i CP3-genius programmet - du skal ikke være geni for at deltage! - hvor du sammen med studerende og forskere kan fordybe dig i mere avancerede emner indenfor fysikken og få inspiration til forskningsprojekter eller hvordan du kan bruge fysikken i erhvervet og i at løse Grand Challenges i samfundet.
Og husk også at
Vores studerende i fagrådet Æter arrangerer foredrag med forskerne på fysik.
Du kan se nogle af vores studerendes karrierer, i karrierekataloget.
Kontaktpersoner

Lektor Astrid Eichhorn

Adjunkt Roman Gold

Viceinstitutleder, Lektor Mads T. Frandsen

Ekstramaterialer

Du kan downloade informationen om mentorprogrammet som pdf-fil på dansk eller engelsk her.


Sidst opdateret: 10.08.2023