Skip to main content
Management of People

De Sammenhængende Bånd

DE SAMMENHÆNGENDE BÅND er et integrationsfagligt film- og undervisningsmateriale, som henvender sig til studerende på social- og integrationsfaglige uddannelser og til integrationsmedarbejdere, som arbejder med integration i praksis. Materialet kan også anvendes bredere.

De sammenhængende bånd består af 7 film, som kredser om centrale begreber og fænomener i integrationsarbejdet. Der er lagt vægt på de nye medborgeres oplevelser og reaktioner i mødet med Danmark. Filmene er lavet som dokumentarisk reportage med cases fortalt af unge og voksne med anden etnisk baggrund end dansk. Reportagen er suppleret med interviews med lokale aktører og integrationsfaglige medarbejdere. Cases er baseret på rekonstruktioner af hændelsesforløb, som de er fortalt og oplevet af medborgerne og integrationsmedarbejderne.

De 7 film er instrueret af den prisbelønnede dokumentarist Anja Dalhoff, og bygger på professor Dominique Bouchets mangeårige tværfaglig forskning og interesse i integrationsspørgsmål.

Filmene suppleres af 12 sammenhængende integrationsfaglige foredrag, hvor professor Dominique Bouchet introducerer teorierne bag de syv film.

Personerne bag

Anja Dalhoff modtog i 2008 Europas Kvinders Pris for hendes dokumentarfilm "Når månen er sort", omhandlende kvindehandel i Danmark.

Dominique Bouchet modtog i 2007 forskernes egen pris: forskningsprisen for "Grænseoverskridende forskning" af Dansk Magisterforening. I 2005 blev han hædret med den franske, nationale fortjenstorden for at have medvirket til at udjævne kulturkløfter i Europa.

De Sammenhængende Bånd er produceret af Center for Kunst og Videnskab, Syddansk Universitet med støtte fra Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration, Egmont Fonden, Undervisningsministeriets tips- og lottomidler og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet. Filmfotografi og redigering: Anders Boe.

 

Materialet

De syv film:

De syv arbejdssæt:

De tolv foredrag:


Sidst opdateret: 23.11.2020