Skip to main content

Kollegacafe - vær med til at udvikle en langtidsholdbar kultur for sundhedspersonale

Caféen holder til i konferencelokale 4.21 på J.B. Winsløws Vej 9A.

Her kan du mødes uformelt med kollegaer, deltage i guidede meditationer og få tips til operationel mindfulness, drøfte refleksionskort og låne/bytte en bog.

Du kan også vælge ”kollega to go” og tage din kaffe/te med på turen.

 

Til kollagacaférne i Netværk for Compassion har vi tre caféværter, Anette, Sofie og Merethe. 

 

NB. Caféerne holdes enten fysisk eller virtuelt via zoom (Passcode 428237). Tilmelding til: anette.bygum@rsyd.dk

 

Vi håber at se dig - tag gerne din kollega med!

Kollegacafé

Oplæg ved Jeanette Bresson Ladegaard Knox, som er mag.art. og cand.mag. i filosofi og teatervidenskab samt ph.d. i humanistisk sundhedsfilosofi. Hun arbejder som lektor i medicinsk etik og omsorgsfilosofi ved Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet.

Jeanette Bresson Ladegaard Knox fortæller om sine mangeårige erfaringer med Sokratisk dialog (SD) i kræftrehabilitering samt om et træningsprogram i SD, som hun har udviklet i samarbejde med Rita Charon fra Institut for Medicinsk Humaniora og Etik (Columbia Universitet i New York). Samarbejdet er funderet i ønsket om, at mange flere kan lære at filosofere gennem SD og narrativer for at skabe rum til i ro og mag at reflektere over de store ting i livet. At være stille og lytte opmærksomt ind til det væsentlige har ikke alene betydning for patienter, men også mange andre steder, hvor der udføres sundhedsarbejde. 

Dato og sted:

19. maj 2022 kl. 19-20.3o

Caféen holdes virtuelt via zoom - passcode 428237

 Mathilde Juul er nyuddannet læge, og hun har i forbindelse med sit kandidatspeciale arbejdet med et forskningsprojekt, hvor hun undersøgte niveauet af angst blandt 175 danske medicinstuderende og 65 KBU-læger. 

Projektet målte angst ved hjælp af to validerede spørgeskemaer. Der blev både målt andelen af deltagere med angst, og derudover blev deltagernes angstniveau målt, dels som et øjebliksbillede og dels som et mere generelt niveau for hver deltager. 

Dato og sted:

7. juni 2022 kl. 19-20.3o

Caféen holdes virtuelt via zoom - passcode 428237

Materiale fra tidligere kollegacaféer

Find det her

Kurser og webinarer

Her kan du se kurser og webinarer omkring compassion

Se kurser og webinarer her

Deltag i kollegacaféen

I Netværk for Compassions kollegacafé kan du, virtuelt via ZOOM, være med skabe og udvikle en langtidsholdbar kultur i sundhedsvæsenet.

Deltag i kollegacaféen her - Passcode 428237

Sidst opdateret: 25.02.2022