Skip to main content
Center for Grundskoleforskning
Konference

Skabende musikalske fællesskaber - didaktiske perspektiver

Vi gentager succesen fra sidste år, og inviterer endnu en gang til konference med fokus på det gode børne- og ungeliv med musik.

Konferencen afholdesfredag d. 9. december 2022kl. 10.00-15.35 på Phønix, Schacksgade 39, 5000 Odense C. 

 

På dagen kan du bl.a. høre oplæggeneMusikalsk skaben som eksklusivt addendum - eller dialogisk praksisved Finn Holst og Elevernes oplevede værdi af musikundervisningen i folkeskolenved Mannuela Emelia Rauff Hansen. 

 

Dagen byder desuden på spændende workshops og musikalske indslag. 

Læs mere og tilmeld dig her

---

Oplæg: Musikalsk Skaben som eksklusivt addendum – eller dialogisk praksis v. Finn Holst

Hvis musikalsk skaben ikke er en eksklusiv, specialiseret praksis, reserveret for særlige talenter – hvad så. Mit bud er at forstå musikalsk skaben som en dialogisk musikalsk praksis som del af det ’at gøre musik’ i bred forstand. Det kræver pædagogisk nytænkning. Finn Holst er ph.d. med baggrund som musikskolelærer, folkeskolelærer, seminarielærer, konservatorielærer og underviser på kandidatuddannelsen i musikpædagogik på DPU - og har netop udgivet en ny grundbog i Musikdidaktik.

Oplæg: Elevernes oplevede værdi af musikundervisningen i folkeskolen v. Mannuela Emelia Rauff Hansen

Oplægget handler om elevernes oplevede værdi af musikundervisningen med fokus på fællesskab og medbestemmelse. Oplægget udfolder også metoden “ dialogisk survey”. En metodisk tilgang, som er designet til at synliggøre elevernes flerstemmighed i rummet. Mannuela Emelia Rauff Hansen er oprindeligt uddannet klassisk sanger fra musikkonservatoriet “Luigi Cherubini”, Firenze. Mannuela har arbejdet som klassisk sanger, operasanger og sangskriver i Italien og Danmark. Derudover er hun uddannet cand.mag. i anvendt filosofi ved AAU med speciale i musikfilosofi, og undersøger musikundervisningen i folkeskolen gennem hendes nuværende ph.d.-projekt.

 

Redaktionen afsluttet: 25.11.2022