Skip to main content
DA / EN

Alberto Innocenti

Lektor
Institut for Teknologi og Innovation

Telefon: +45 65 50 87 16
Email: alinn@iti.sdu.dk
Webside: https://www.sdu.dk/ansat/alinn

Alberto Innocenti er adjunkt i urban modstandsdygtighed ved SDU Civil and Architectural Engineering.

Dobbelt ph.d.-grad (fra University Iuav of Venice og University of Copenhagen) i arkitektur, by og design med en afhandling med titlen "DESIGN for COASTALSCAPE. Den rumlige dimension af land-hav-planlægning". Han forsker i "kystsystemer for at tackle komplekse sociale, økonomiske, klimatiske udfordringer og ekstreme begivenheder".

Han er uddannet inden for arkitekturvidenskab ved Politecnico of Milan og flyttede derefter til Venedig på Iuav for at følge det europæiske masterprogram "Planlægning og politikker for byer, miljø og landskab". Han gennemførte en Erasmus-udveksling på UAB (Universitat Autònoma de Barcelona) på Institut for Geografi. I 2014 blev han færdiguddannet. Under universitetsstudierne gennemførte han et ti måneders praktikophold ved den flamske regering i Regional Planning Research Department i Bruxelles.

Siden maj 2015 har han samarbejdet som forsker ved Planning Climate Change LAB ved University Iuav of Venice som videnskabelig støtte til EU-projekter vedrørende klimaforandringer og maritim rumlig planlægning.

Fra foråret 2019 er han senior non-key ekspert for EU International Urban Cooperation (IUC) Asia.