Skip to main content
Center for Landdistriktsforskning - CLF

ERSA 2017 - den 57. europæiske regionalforskerkonference

Konferencen blev afholdt fra den 29. august til den 2. september i Groningen i Holland og bød på flere interessante indlæg

Konferencen blev afholdt under overskriften ’Social progress for resilient regions’. I konferencen deltog Annette Aagaard Thuesen – og det hovedsageligt i sessioner om turisme. Hun præsenterede selv et turismerelateret paper forfattet sammen med Mogens Knudsen fra firmaet Nærdemokrati.dk om projekterfaringer fra projektet Visit Stoholm.

Andre turismerelaterede indlæg var fra eksempelvis:

  • En belgisk forsker, som talte om, hvordan man i Belgien ved lov har fastlagt en lang række historiske småveje i 1800-tallet, som nu tages op til fornyet anvendelse både med henblik på øgede muligheder for mobilitet og fritidsudfoldelser for lokalbefolkningen, men også som en del af en turismeindsats. Det er blevet en del af en institutionaliseret praksis, at lokale myndigheder tjekker for de historiske småveje, når de behandler byggesager og udvikler eller understøtter lokale projekter.
  • En østrigsk forsker, som havde undersøgt effekten af at være europæisk kulturhovedstad målt på turismeovernatninger. Det viste sig, at der udover det år, som arrangementet fandt sted, ikke var nogen effekt på antallet af turister, som besøgte kulturhovedstæderne.
  • En schweizisk og en italiensk forsker, som skrev om og præsenterede problemerne med turismetrængsel i henholdsvis Venedig og Firenze.

Læs mere om ERSA konferencen

 

Redaktionen afsluttet: 07.09.2017