Skip to main content
Center for Landdistriktsforskning - CLF

Yderområder, landdistrikter, politikere og medier

Skulle den seneste tids medie- og politikerfokus på landdistrikter og yderområder være undgået nogens opmærksomhed, følger her et lille udvalg af links til såvel elektroniske som trykte medier med artikler og udsendelser, som er aktuelle netop i disse dage.

 • DR1/”Danmark knækker”TV2 Nyhederne, bl.a. om udflytning af statslige arbejdspladser”Kampen om udkantsvælgerne”, Kristeligt Dagblad, 27.4.og samme avis om ildsjælde og landsbyudvikling, 14. aprilInformation 23. april om udkantsDanmark, kommunalreform og landspolitikJyskeVestkysten om nye lånemuligheder for landdistrikternes små virksomhederPolitiken 14. marts om social splittelse

Desuden har der været indslag på TV2 News, bl.a. om den vestjyske Fællesliste og ”oprøret fra neden” – hertil kan ikke linkes.

CLF følger opmærksomt de mange indslag og deltager naturligvis så aktivt i debatten, som lejlighed byder. Bl.a. medvirker professor Flemming Just som oplægsholder ved det meget omtalte ”Døgn for Danmark”, der 8.-9. maj lukker et panel inde i Vandtårnet i Tønder og med afsluttende TV-debat. Blandt paneldeltagerne er formand for Kommunernes Landsforening, Jan Trøjborg, Danske Regioners formand, Bent Hansen, videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen samt MF’erne Villy Søvndal og Søren Espersen.

Redaktionen afsluttet: 21.05.2010