Skip to main content
Center for Landdistriktsforskning - CLF
Bogudgivelse

Hvorfor er folk på landet lykkeligere? Ny bog går bagom livskvalitet i landdistrikterne

I bogen Rural Quality of Life undersøger en række forskere, hvad livskvalitet i landdistrikterne egentlig handler om. Bogen er til dig, der arbejder for og med landdistrikterne.

Af Camilla Wissing Mortensen, , 14-03-2023

Folk på landet er lykkeligere, end folk der bor i byen.

Det indikerer nyere forskning, der har sammenlignet land- og byboere i det globale nord.

Resultatet går imod den gængse opfattelse, hvor man normalt antager det modsatte.

Om bogen

Bogen Rural quality of life er redigeret af Pia Heike Johansen, Anne Tietjen, Evald Bundgård Iversen, Henrik Lauridsen Lolle og Jens Kaae Fisker. Den er udgiver af Manchester University Press. 

Køb bogen her

Læs bogen gratis online her

Men er livskvaliteten virkelig bedre i landdistrikterne? Hvordan og under hvilke omstændigheder er dette tilfældet? Og hvilke kritiske spørgsmål efterlader det os i forhold til fremtiden?

I bogen ’Rural Quality of Life’ dykker en række forskere ned i disse spørgsmål ved at spørge, hvad livskvalitet i landdistrikterne egentlig handler om.

Forskerne ser blandt andet nærmere på begrebet lykke, og hvordan det bliver beskrevet i landdistrikterne og i byerne.

Bogen giver politiske beslutningstagere, planlæggere, arkitekter og andre aktører i landdistrikterne viden om, hvordan, hvornår og hvor de skal gribe ind.

Køb bogen her

Læs bogen gratis online her

Forskningsprojekt om livskvalitet i hverdagslivet

Pia Heike Johansen leder blandt andet et Realdania-projekt om livskvalitet i hverdagslivet. I projektet går forskerne tæt på hverdagslivet på landet for at afklare, hvad livskvalitet er, når man bor på landet, og hvordan livskvalitet er en del af hverdagen.

Livskvalitet i hverdagslivet er en del af et stort forskningsprojekt, der undersøger, hvad der giver folk i yderområderne deres høje livskvalitet.

Læs mere om projektet på Realdanias hjemmeside

Om forskeren

Pia Heike Johansen er en af forfatterne bag bogen. Hun er landdistriktsforsker og forsker blandt andet i land-by relationer med fokus på landskab og erhvervs- og kulturliv.

Kontakt

Redaktionen afsluttet: 14.03.2023