Skip to main content
Center for Landdistriktsforskning - CLF
Outreach

Annette Aagaard Thuesen er ny præsident for ESRS

Landdistriktsforskeren er blevet udpeget som ny præsident for European Society for Rural Sociology.

Landdistriktsforsker Annette Aagaard Thuesen er blevet udpeget som den nye præsident for European Society for Rural Sociology (ESRS).

Følg ESRS' arbejde

Du kan følge ESRS' arbejde på foreningens hjemmeside og Facebook-profil. 

Find Facebook-profilen her

Find hjemmesiden her

ESRS har desuden et tidsskrift, Sociologia Ruralis, der udgives af Wiley. Sociologia Ruralis udgiver videnskabelige artikler om en lang række discipliner med fokus på sociale, politiske og kulturelle aspekter af udviklingen i landdistrikterne.

Find tidsskriftet her

ESRS er en europæisk forening for forskere, der beskæftiger sig med en række områder indenfor landdistrikterne, herunder landbrug og fiskeri, fødevareproduktion, lighed og ulighed, natur- og miljøpleje samt lokalsamfundsudvikling, forandring og kulturarv.

Fremme landdistriktssociologi

Foreningens mål er blandt andet at fremme udviklingen af landdistriktssociologien og skabe tættere relationer mellem landdistriktssociologer, andre samfundsforskere og praktikere med interesse for landdistriktssamfund.

Det er vigtigt, at vi har organisationer som ESRS, hvor forskere går sammen om at sætte fokus på, og derigennem udvikle, landdistrikternes vilkår  

Annette Aagaard Thuesen, præsident ERSR

- ESRS har kontinuerligt arrangereret forskningskonferencer rundt omkring i Europa ca. hvert andet år siden 1958.

- Jeg ser derfor frem til at arbejde sammen med både komiteen, medlemmerne, forskere og praktikere om at diskutere og skabe viden om de problematikker og ikke mindst udviklingsmuligheder, der er i vores landdistrikter, siger Annette Aagaard Thuesen.

ESRS committee
På billedet ses den nye og den gamle Executive Committee. Fotokredit: Sally Shortall
Om forskeren

Annette Aagaard Thuesen er lektor og landdistriktsforsker. Hun forsker bl.a. i landsbyudvikling, lokalrådsorganisering og demokrati.

Redaktionen afsluttet: 12.12.2023