Skip to main content
DA / EN

Michael Andersen Lomholt

Lektor

Telefon: 6550 3475
Email: mlomholt@sdu.dk
Webside: PhyLife

Jeg er teoretisk fysiker og arbejder indenfor forskningsområdet statistisk fysik. Her arbejder jeg blandt andet med at forstå opførslen af bløde stoffer, såsom biomembraner, og dynamikken af processer i biologiske celler.

Et eksempel på sidstnævnte kunne være et biomolekyle, der produceres ét sted i en celle og skal udføre sit virke et andet sted. Hvordan kommer den frem til det rigtige sted? Ofte foregår det ved en proces, der er en blanding af tilfældig bevægelse (på engelsk ofte kaldet random walks) og målrettet transport, hvilket gør det til en udfordring teoretisk at regne på, hvor hurtigt molekylet når frem.

Et andet problem, jeg arbejder med, er, hvordan man får viden ud af eksperimenter, hvor man har fulgt den tilfældige bevægelse af molekyler i celler. Man skulle måske tro, at dette var et velafklaret spørgsmål indenfor statistik. Men der er stor uenighed om, hvordan det skal gøres. Dette bunder til dels i filosofiske problemstillinger omkring, om man overhovedet har lov til at regne matematisk på graden af den tiltro, man har til forskellige teoretiske modeller.

 

Faglig profil og samarbejdspartnere på SDU: PhyLife