Skip to main content
Videnskabsår22 på SDU

Om Videnskabsår22

En national formidlingsindsats

Videnskabsår22 er en dansk selvejende forening og formidlingsindsats stiftet af Anja C. Andersen, professor og astrofysiker ved Niels Bohr Instituttet, og Marie Breyen, tv- og filmproducent. Ideen til at gøre 2022 til et år i videnskabens tegn udspringer bl.a. af, at det i år er 100 år siden, at Niels Bohr modtog Danmarks første nobelpris i fysik. Desuden er 2022 udnævnt til “International Year of Basic Science and Development" af FN. Derfor er 2022 en glimrende anledning til at sætte fokus på videnskab og forskning.

Paraplyen, der binder aktiviteterne sammen

Videnskabsår22 arbejder for at opbygge danskernes almendannelse ved at bringe videnskab i øjenhøjde med danskerne og skabe fokus på nye og eksisterende aktiviteter, der åbner for dialog og samtale på en baggrund af forundring og nysgerrighed.

Foreningen Videnskabsår22 udgør paraplyen, der binder de formidlingsaktiviteter sammen, som vil være tilgængelige og en del af videnskabsåret i 2022. Aktiviteterne omfatter alt lige fra foredrag og talks på festivaler og konferencer til videnskabelige projekter, museumsoplevelser og podcasts.

Startskuddet til det nationale Videnskabsår22 lød d. 1. december 2021, da den naturvidenskabelige TV2-julekalender ”Kometernes Jul” rullede over landets skærme i ledtog med det naturvidenskabelige formidlingsprojekt ”Universet Udenom”.

Læs mere om Videnskabsår22 på den officielle hjemmeside

Sidst opdateret: 25.08.2022