Skip to main content
DRIVEN - Dansk Center for Motivation og Adfærdsvidenskab

Forskningsområder

Læs mere om DRIVENS forskningsprojekter og -aktiviteter.

Medlemmer af DRIVEN, Nikos Ntoumanis, Tina Dalager and Madalina Jäger, har modtaget et legat fra TrygFonden til at udvikle og teste en ny digital platform, der træner individer i selvudførlige adfærdsændringsteknikker (BCT’er) med det formål at opmuntre dem til at deltage i mere fysisk aktivitet.

Læs mere


DRIVEN er en del af et nyt EU-finansieret Horizon-projekt, kaldet ARCADIA. Dette projekt søger effektive løsninger til forbedring af vandkvalitet og klimatilpasning i hele Europa. I samarbejde med Biologisk Institut på SDU og flere internationale partnere vil professor Nikos Ntoumanis and professor Cecilie Thøgersen-Ntoumani bruge adfærdsvidenskabelige tilgange til at forstå og fremme sådanne løsninger inden for relevante borgergrupper og beslutningstagere.

Læs mere


Et 4-årigt legat på næsten 1 million euro er blevet tildelt af Novo Nordisk Fonden til DRIVEN-medlemmerne Professor Peter Krustrup, Nikos Ntoumanis og Cecilie Thøgersen-Ntoumani for at undersøge motivationen for fysisk aktivitet og sund livsstil hos unge.

Details about Fit First for All


DRIVEN blev tildelt to projekter i slutningen af 2022, der undersøger brugen af præstationsfremmende stoffer inden for sport.

Det første projekt, finansieret af Partnership for Clean Competition, vil gennemgå den psykologiske litteratur vedrørende de indflydelsesrige prædiktorer for dopingintentioner/villighed og dopingbrug i sport og andre fysiske aktivitetsdomæner.

Det andet projekt, tildelt af World Anti-Doping Agency (WADA), vil udvikle et vurderingsværktøj til at hjælpe nationale anti-doping-agenturer med at evaluere effektiviteten af deres anti-doping-undervisning.

Se oversigt over forskningspublikationer

Sidst opdateret: 27.02.2024