Seneste nyt

• 06.09.2021

Markante forskelle mellem kommunerne på, hvor meget borgerne bevæger sig

I nogle kommuner er andelen af borgere, der løber, dyrker holdboldspil eller går til gymnastik, tre gange større end i andre kommuner, viser undersøgelsen Danmark i Bevægelse fra Syddansk Universitet. Alder, uddannelse og socioøkonomisk baggrund er afgørende for bevægelsesvanerne, mens antallet af idrætsfaciliteter og foreninger har mindre betydning.

• 20.08.2021

Undersøgelse: Hvor aktive er danskerne? Og hvor får de deres bevægelse fra?

Det er nogle af de spørgsmål Danmark i Bevægelse vil kigge nærmere på, i en netop igangsat undersøgelse, som løber frem til starten af oktober.

• 28.06.2021

Sygdom, handicaps og skader giver barrierer for bevægelse i hverdagen

Personer med funktionsnedsættelser er ikke inaktive, men de oplever flere barrierer og vælger andre aktiviteter end andre. Særligt personer med psykiske lidelser eller kognitive udfordringer har svært ved at finde egnede muligheder for at være aktive, viser en ny analyse fra Danmark i Bevægelse, Syddansk Universitet.

• 17.06.2021

Undersøgelse: Hvilken betydning har omgivelserne for vores gåture?

De fleste danskere går ture i fritiden. Nu undersøger Danmark i Bevægelse, hvor vi går ture, hvorfor vi går, og hvilken betydning omgivelserne har. Knap 1600 deltagere har besvaret spørgsmål ved bl.a. at sætte prikker på et kort.

• 05.05.2021

Bevægelsesvaner i Grønland skal undersøges

I 2021 gennemfører CISC og Grønlands Idrætsforbund en undersøgelse af motiver og muligheder for fysisk aktivitet i Grønland. Der mangler nemlig viden om, hvad der får grønlændere til at vælge eller fravælge bevægelse.

• 02.05.2021

Lyst og glæde motiverer os til bevægelse

Mange er fysisk aktive for at forbedre sundheden, men lysten til at bevæge kroppen er vigtigere, viser en ny rapport fra Danmark i Bevægelse. I en ny rapport belyses alsidigheden i vores bevægelsesvaner, og der fokuseres på motiverne bag fysisk aktivitet.

• 16.03.2021

Hvordan har Corona påvirket danskernes fysiske aktivitetsniveau?

Corona-lukningen i foråret 2020 og senere igen fra efteråret samme år ændrede for en stor del af befolkningen på mulighederne for fysisk aktivitet og bevægelse. Nu har forskerne i ’Danmark i Bevægelse’ foretaget en analyse af, hvilket betydning Corona-lukningen har haft for de voksne danskeres fysiske aktivitetsniveau.

• 01.02.2021

Status på Danmark i Bevægelse

Professor og centerleder Bjarne Ibsen gør status på forskningsprojektet Danmark i Bevægelse.

• 11.12.2020

Spørgeskemaundersøgelsen er afsluttet og vinderne af præmierne er fundet

Blandt alle dem der har gennemført spørgeskemaet, har vi trukket lod om de 8 gange 10.000 kr. Vinderne bliver kontaktet i uge 51.

• 11.12.2020

Berigtigelse af oplysninger på vores hjemmeside

På foranledning af Datatilsynet har vi ændret i to tekster på vores hjemmeside om henholdsvis den juridiske vurdering af forskningsprojektet og vores opbevaring af data.

• 30.11.2020

Over 163.000 har deltaget i spørgeskemaundersøgelsen

Den 25. november blev den store spørgeskemaundersøgelse afsluttet. Siden den 19. oktober har det været muligt at besvare spørgeskemaet som blev sendt ud til 400.000 danskere. Over 163.000 valgte at deltage i undersøgelsen om vores motiver, barrierer og muligheder for bevægelse.

• 14.10.2020

Spørgeskemaet er klar til at blive sendt ud til 400.000 danskere

Efter et halvt års arbejde er spørgeskemaet i ’Danmark i Bevægelse’ klar til at blive sendt ud til 400.000 danskere mandag den 19. oktober. Der ligger et grundigt stykke arbejde til grund for skemaet, som undersøger vores bevægelsesvaner samt vores motiver, barrierer og muligheder for bevægelse.

• 07.09.2020

Ph.d.-projekt om motivationen til bevægelse

Hvilken betydning har den sociale kontekst for udviklingen af motivation for fysisk bevægelse? Det skal undersøges i et ph.d.-projekt i Danmark i Bevægelse.

• 04.05.2020

Projektets forundersøgelser er nu udgivet i tre rapporter

Som forberedelse til de andre studier i Danmark i Bevægelse er der nu gennemført et kvalitativt forstudie, et litteraturstudie og en dertil hørende tabelrapport.

• 02.09.2019

Nu er projektet i gang

De første aktiviteter i det store forskningsprojekt, ’Danmark i Bevægelse – motiver og muligheder’, som har fået økonomisk støtte fra Nordea-fonden, er begyndt.