Skip to main content

Bygningscases

Er du interesseret i at finde ud af om der muligvis er skimmelsvamp i din bygning, eller at kende den relative fugtighed i din bygnings vægge? Er du villig til at få installeret temperatur- og fugtighedsmålere i din bolig?

Det er nu muligt at tilmelde bygninger, der kan blive udvalgt til måling og dermed blive et casestudie til dette forskningsprojekt.

Bemærk venligst, at dette er helt gratis. Forskere vil komme og installere sensorer til måling af temperatur- og relativ luftfugtighed forskellige steder i bygningen, og vil teste for tilstedeværelsen af skimmelsvamp. Det vil være nødvendigt at bore mindre huller i væggene for at installere sensorer inden i væggen. Flere detaljer, der forklarer den nøjagtige metode, vil blive oplyst til bygningshusejere på et senere tidspunkt.

Denne tilmelding er kun et udtryk for interesse – bygningsejere kan til enhver tid (før installation af sensorer) trække deres samtykke for deltagelse i projektet tilbage. Ved udfyldelsen af spørgeskemaet giver bygningsejere deres samtykke til at forskerne kan bruge de leverede oplysninger til at kontakte dig i forbindelse med forskningsprojektet. De målte data for den enkelte bygning vil være tilgængelige online, i anonymiseret form. Bygninger vil blive identificeret geografisk ned til kommuneniveau, så den præcise lokalisering af en bestemt bygning vil ikke være mulig. 
 
Vi er primært på udkig efter bygninger der er beliggende i Danmark. Vi vil også måle på enkelte bygninger i Grønland, Canada og eventuelt i andre europæiske lande. Vi kan kun undersøge bygninger i de førnævnte lande/områder, så indsend ikke en tilmelding, hvis din bygning ikke befinder sig i disse.
 
Bygningsejere skal give adgang til deres bygninger i en dag i løbet af sommeren 2022 til installation af sensorer og udførelse af andre tests, såsom kortlægning af evt. skimmelsvampeforkomst i indeklimaet.
 
Ved tilmelding for deltagelse bedes du udfylde spørgeskemaet der er tilgængeligt i nedenstående link. Hvis du vil se spørgsmålene på forhånd, kan du få adgang til dem som en pdf-fil her.
 

Link til SurveyXact

Det Tekniske Fakultet Institut for Teknologi og Innovation Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230
  • Telefon: +45 6550 7450

Sidst opdateret: 13.10.2022