Skip to main content
Pontoppidan Centret
PODCAST

Podcast om Lykke-Per

Steen Beck, der er aktuel med bogen om "Pontoppidans store romaner", medvirker også i denne podcast om "Lykke-Per". Steen Beck er lektor i uddannelsesvidenskab ved Syddansk Universitet og medlem af Pontoppidan Centrets taskforce

Hvad sker der, når et menneske ikke kan bære den arv og den bagage, vedkommende har med sig i livet? Lyt med i dette podcast-afsnit, som omhandler Henrik Pontoppidans roman Lykke-Per. Lektor Steen Beck vender romanens tematikker og drøfter hovedpersonernes udvikling.

Steen Beck, som lige har udgivet en bog om Pontoppidans store romaner, giver sit bud på, hvad romanen egentlig handler om. Og Amalia synes, Per er både pubertær og grusom, men også en hovedperson man ikke kan lade være med at holde af.

Find podcastserien "Ind i sjælen - ud i verden" her.
Der bliver brugt lyd fra Swirling Snowflakes - Finale by Maarten Schellekens.

Om podcast-serien

Podcasten "Ind i sjælen - ud i verden" er en samtalepodcast, der henvender sig til alle med interesse i litteratur herunder undervisere og studerende. Podcasten kan eventuelt bruges som udgangspunkt for undervisning og tekstanalyse, men den åbner også for eksistentielle samtaler om verden.

I hver episode diskuterer, analyserer og fortolker lektor Steen Beck og gymnasielærer Tony Andersen et litterært værk på en måde, der er både tankevækkende og interessant. Vi krydrer vores dialog eller diskussion med biografiske/litteraturhistoriske detaljer og perspektiveringer. Samtalen er uformel, og der hersker et uenighedsfællesskab, der giver podcasten liv.

Redaktionen afsluttet: 29.06.2022