Skip to main content
Pontoppidan Centret
KURSUSDAG

Kursusdag for gymnasielærere: Kanonisk forfatter i en opbrudstid

Fællesarrangement mellem Pontoppidan Centret, SDU, og Dansklærerforeningens sektioner for ungdomsuddannelserne, tirsdag den 31. august 2021 i Odense.

Kanonisk forfatter i en opbrudstid   

- Nye didaktiske og forskningsmæssige tilgange til Henrik Pontoppidans forfatterskab

 

Dansklærerforeningen og Pontoppidan Centret på SDU har indgået et spændende samarbejde om formidlingen af Pontoppidans tekster i gymnasiet. I fællesskab inviterer vi til en hel kursusdag med vidt forskellige vinkler på Henrik Pontoppidans forfatterskab.

Ved dette arrangement vil forskere med tilknytning til Pontoppidan Centret ved Syddansk Universitet fremlægge de nyeste tilgange til emnet og vise Pontoppidan udsat for både Digital Humaniora og for tværfaglige inspirationer og aktualiseringer hentet fra samfundsvidenskab, historie, filosofi, religion, køns- og kærlighedsteori. I en række workshops vil kursusdeltagerne få mulighed for at analysere og diskutere Pontoppidan-tekster og tekstuddrag, der kunne være centrale i en didaktisk nyorientering af undervisningen i et kanonisk forfatterskab. 

Til hvert oplæg vil der være tilknyttet Pontoppidan-tekster og tekstuddrag, som vil blive tilsendt som forberedelse før kurset. Disse tekster vil samtidig fungere som baggrund for de enkelte workshops.

Tid: Tirsdag den 31. august kl. 9.00-15.30
Sted: Odense Katedralskole, Jernbanegade 34, 5000 Odense C.
Tilmeldingsfrist: 13. august 2021
Pris: 600,- ekskl. moms. inkl. sandwich og kaffe/te  
Arrangører: Dansklærerforeningen og Pontoppidan Centret ved Syddansk Universitet
Program og tilmelding: dansklærerforeningens hjemmeside.

Redaktionen afsluttet: 04.08.2021